Yapılan iş teklifini reddetti

Yapılan iş teklifini reddetti

Kendisine yapılan teklifi reddetti!

Kütahya'da 10 Mayıs'ta Sosyal Bilimler Lisesi'nde toplu açılış töreni yapıp makam otomobiline yönelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, iki üniversite bitirdiğini söyleyip iş isteyen Cemile Üye, bugün Belediye Başkanı Mustafa İça ile görüştü. Başkan'ın Kent Tarihi Müzesi'nde çalışma teklifini reddeden Üye, ''Ben KPSS'ye önlisans düzeyinde girdim. Ben başkanın teklifini kabul etmiyorum. Çünkü ben kendimi kamusal alana göre hazırladım'' dedi.

Mehmet YAYLIOĞLU / KÜTAHYA (AHT)

Kütahya'da 10 Mayıs'ta Cemile Üye isimli genç kız, Sosyal Bilimler Lisesi'nde toplu açılış töreni yapıp makam otomobiline yönelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan iş istedi. Başbakan Erdoğan ise Üye'nin bu talebi sonrasında Belediye Başkanı Mustafa İça ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'ye talimat vererek genç kıza yardımcı olmalarını istedi. Cemile Üye, bugün ailesi ile birlikte belediye Başkanı Mustafa İça ile görüştü. Belediye Başkanı Mustafa İça, "Başbakanımız dün Kütahya'da yaptığı açılışlar sırasında kızımız da orada kendi derdini, talebini birebir anlatma imkanı ve fırsatı buldu. Başbakanımızın her zamanki duyarlılığıyla kızımızı dinledi, ilgilenmemiz için valimiz ve bana görev verdi. Bizim görevimiz bütün ihtiyaç sahiplerinin bir iş kapısı olarak kabulü değiliz ancak buna rağmen kendi istihdam alanlarımızda yapabilme imkanımız varsa onları değerlendiriyoruz. Kurum ve kuruluşlarla, özel sektörlerle temas halinde olup istihdama yardımcı oluyoruz. Kızımızı çağırttım ve görüştüm. Görüşmemizde tabi ki bir özgeçmiş ve isteklerini belirten bize form verdi. Gerçekten hayatı, meşakkatli geçmiş, çok çocuklu aileden imkanları dar olmuş ama kendi çabalarıyla bir yerlere gelmeye çalışıyor. Eğitimini tamamlamaya çalışıyor. Onun için kendisini takdir ettiğimi bu çabasının devam etmesi gerektiğini bir ağabeyi, büyüğü olarak tavsiyelerde bulundum. Ancak tabi ki ne yapabiliriz dediğimiz zaman kamu kurumuna direk girmek istiyor. Özellikle tercihi bu veya üniversitede çalışmak istiyor. Tabi ki ona bir usul açısından kamu kurumuna direk bir memur olabilmesi kurallara ve sürece tabidir. Açık ilanla oluyor. KPSS sınavında 64 almış bunu biraz daha yükseltmesi gerektiğini söyledim. Dolayısıyla kamu kurumundaki bu prosedürler bugün bu kızımın iş isteğine cevap veremediği için de kendi imkanlarımızla müteahhit imkanıyla aldığımız hizmet satın alma ile işçiler alıyoruz. Bu yönde teklifim oldu. Kent Tarihi Müzemiz'de çalışma önerisi götürdük. Ama ideali ve isteği kamusal alanda çalışmak. Kendisi diğer tarafı uygun görmedi'' şeklinde konuştu.

''BAŞKANIN TEKLİFİNİ KABUL ETMİYORUM''
Başkan İça'nın iş teklifini kabul etmediğini söyleyen Cemile Üye ise, "Ben ne zorluklarla okudum. Ben mastır sınavına da girdim. Akademik yönünde de düşünüyorum. Benim zekâm burası ile sınırlı değil. Daha üst düzeyde düşünüyorum. İlerleyebilmem için bir yerden de başlamam gerekiyor. Ben KPSS'ye önlisans düzeyinde girdim. Ben başkanın teklifini kabul etmiyorum. Çünkü ben kendimi kamusal alana göre hazırladım. Diğer KPSS'ye girenler ile benim koşullarım bir değil. Çünkü ben öğretmen görmedim, dershane görmedim. Ben TRT4'den takip ederek eğitim hayatımı sürdürebildim. Beni diğer insanlarla lütfen mukayese etmeyin. Başbakanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Başbakanımızın bana söylediği 'Oldu veya olmadı beni arayacaksın, aramazsan vebali boynuna' dedi. Başbakanımız ne aşamalardan gelerek eğitim hayatımı tamamladığımı anlattım ve beni anlayabildi. Ben istemiş olsaydım geçici işlerde çok rahat çalışabilirdim. Ben kendine güvenen bir insanım. 2002 yılında bir yarışma programında Tarım İl Müdürlüğü'nün yarışmasında birinci geldim. Orada çok beğenildim. Sunuculuk teklif edildi ve 2 yıl sunuculuk yaptım. Daha sonra sosyal güvencesi olması için eğitimimi devam ettirdim ve kamusal alanda görev almak istedim. Ben burası olmasa da ilçe belediyelerinde de çalışmaya razıyım. Ekmeğim için her yere giderim, görevim için her yere giderim. Ben ekonomik özgürlüğümü kazanıp ilerlemek istiyorum, akademisyen olarak ilerlemek istiyorum. Ben önce kariyer dedim sonra ailemi kurmak istedim. Kariyerimi oluşturmak üzereyim" diye konuştu.

''AKADEMİK ANLAMDA İLERLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM''
Zor şartlar içinde okuduğunu ve Başbakan Erdoğan'a ilgisinden dolayı teşekkür ettiğini söyleyen Cemile Üye, "Afyon Karaca Ahmet Beldesi'ndenim. 20 yıldır Kütahya'da oturuyorum. 6 çocuklu ailenin 5'inci kızıyım. Bu noktaya gelebilmek kolay olmadı. Başbakan'a çok teşekkür ederim benim sesimi duydu. Okumuş insanın boş bırakılmayacağını, yardım edilmesi gerektiğini fark etti. Kendisinden Allah razı olsun. Bu ülke Başbakanımız'ın kıymetini çok iyi bilsin. Ben maliye mezunuyum. İlkokulu bitirdikten 8 yıl sonra eğitimimi sürdürdüm. Ortaokul, lise ve üniversiteyi ilkokulu bitirdikten 8 sene sonra okumaya karar vererek bitirdim'' dedi.

''BAŞBAKANIMIZ'A SESİMİ DUYURMAK İSTEDİM''
Üye, ''Master sınavına girdim ve sonucunu bekliyorum. Akademik anlamda ilerlemeyi düşünüyorum. İnsanın mutlaka ekonomik özgürlüğünü kazanması gerekiyor. Ekonomik özgürlüğümü kazanmak için çok mücadele etmeme rağmen sürekli sınavlara girmeme rağmen herhangi bir kamu kuruluşuna yerleşemedim. En son çareyi başbakandan yardım istemekte buldum. Yoğun güvenlik önlemleri vardı. Kolay değildi. Her insanın yapabileceği bir şey değildi. Hani derler ya kelleyi koltuğuma alarak o şekilde Başbakanımız'a sesimi duyurmak istedim. Amacıma da ulaştım. Çok mutluyum. İnşallah güzel bir sonuç çıkar. Ben idealime kavuşurum. Üniversiteyi bitirdim sayılır, bir dönemim kaldı. Hatta eşdeğer belgede alabilirim" dedi. Cemile Üye'nin annesi Hatice ve babası Mevlit Üye de kızları ile gurur duyduklarını ve azimle çalışarak üniversite okuduğunu ifade etti.

Haber Türk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.