'Yapılmak istenen; işi dindarlara yıkmaktı'

'Yapılmak istenen; işi dindarlara yıkmaktı'

İdris Arslan, "Yapılmak istenen; işi dindarlara yıkmaktı. Böylece Hükümet'i darbe yoluyla devirmeye, buna zemin hazırlanmaya çalışıldı." dedi.

Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi'ne duruşmaları izlemek için gelen Baba İdris Arslan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Oğlu Alparslan Arslan'ın Danıştay'a saldırı düzenlemesiyle ilgili birçok şeyin araştırılmadığını ifade eden Arslan, "Olay birçok yönleriyle araştırılmadı, incelenmedi. Hatta bunun için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerini Adalet Bakanlığı'na şikayet ettim. 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri hakkında soruşturma açıldı ama soruşturma sonucunda bir şey çıkmadı. Yani buna benzer araştırılmayan, sorgulanmayan birçok soru işareti var." ifadelerini kullandı.

Oğlunun milli ve manevi değerlere karşı hassas yapısından yararlanıldığını söyleyen baba Arslan, Kurter'in saldırıyla ilgili uzaktan yakından hiçbir ilgisinin bulunmadığını düşündüğünü kaydetti. Arslan, "Dava Ergenekon'a doğru gidiyor. Salih Kurter'i daha dün ziyaret ettim. Kalp ameliyatı olmuş. Ayağa kalkamayacak derecede bitkin. Hatta mahkemenin tebligatına doktor raporuyla cevap vermiş. Mahkemeye gelemeyeceğini belirtiyor. Salih Kurter'in tabii Alparslan ile bazı görüşmeleri olmuş. Sohbetlerine katılmış. Ama şu noktada baktığımız zaman Salih Kurter'in bu olayla uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yok diye düşünüyorum. Ama bununla olay farklı bir yöne çekilmek istendi. Daha önce de söylemiştim; yapılmak istenen, işi Müslümanlara, daha doğrusu dindarlara yıkmak. Böylece hükümeti darbe yoluyla devirmek. Buna zemin hazırlanmaya çalışıldı. İnşallah başaramayacaklar diye düşünüyorum." dedi.

Alparslan Arslan'ın akıl sağlığına ilişkin mahkemenin verdiği raporun hatırlatılması üzerine Arslan, "Alparslan'ın akıl sağlığının yerinde olmadığıyla ilgili bir iddiam olmadı benim bugüne kadar. Ama, bir anormalliğin olduğunu, verilen kimyasal ilaçlar neticesinde beyninde bir hasarın meydana geldiği yönünde şüphelerim var." şeklinde konuştu.

Etiketler :