Yaralı Filistinliler Türkiye'ye getirildi

Yaralı Filistinliler Türkiye'ye getirildi

Gazze'de İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan Filistinlilerden 3'ü kadın, birisi çocuk 4 kişi, Sağlık Bakanlığına ait iki ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Gazze'de İsrail'in saldırılarında ağır yaralanan Filistinlilerden 3'ü kadın, birisi çocuk 4 kişi, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı'ndan alınarak tedavi için Ankara'ya getirilen yaralılar Rahme Muhammed Hatami (33), İhab Muhammed Naccar (19), Nida Abu Dagga (20) ve Ahud Selana'yı (15) Esenboğa Havaalanı'nda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile diğer ilgililer karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, ambulans uçağa girerek yaralılarla bir süre görüştü.

Filistinli yaralılar, havaalanından ambulanslarla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülecek.

Davutoğlu'ndan açıklama

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu açıklama yaptı. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Son ateşkes ilanı sonrasında bütün taraflarla yakın bir temas içinde Gazze'nin ihtiyaçlarının acilen karşılanması için bütün taraflarla temasa geçtik.

Yaralıların tedavisi konusunda da Gazze'de elektrik olmadığı için sıkıntı çekiliyor.

Nihayet Gazze'den yaralılarımız gelmeye başladı. İnşallah bugün 200 yaralıyı Türkiye'ye getirip tedavi etmeyi planlıyoruz.

Bu gece yarısından itibaren ateşkes 3 gün uzatıldı. Çalışmalarımıza yoğunluk katacağız.

Irak'ta olağanüstü bir hal var tabiri caizse. Çok ciddi bir insanlık dramı yaşandı. Yüz binlerce insan yerlerinden edildi.

Türkmen kardeşlerimize yönelik büyük bir yardım kampanyası başlattık.

Irak'ta darbe teşebbüsü benzeri bir durum yaşandı.

Türkiye olarak biz Irak'ta meşru siyasi zeminin yanındayız.

Ümit ederiz Maliki bu yanlış yöntemden vazgeçer.

(Irak'ta rehin tutulan vatandaşlar) Daha önce çok zor şartlarda vatandaşlarımızı ülkelerine, ailelerine getirdik. İnşallah bu konularda da hayırlı bir haber vermek nasip olur. Sabırla ve titizlikle çalışıyoruz. Önemli olan vatandaşlarımızın can güvenliği. Ülkelerine dönmeleri için gece gündüz çalışıyoruz, bundan herkesin emin olması gerekir.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

İlk vakaları aldık. Bunların üçü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alacak. Bundan sonraki süreçte inşallah 40'lı vakalar şeklinde köprüyü kuracak ve 200 kişiyi getireceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.