Yarbay: Hitler'i Ben Yaktım

Yarbay: Hitler'i Ben Yaktım

Emekli Rus Yarbay Gumenyuk, Hitler'in cesedini, 1970'te Brejnev'in emriyle yaktığını söyledi. Küllerin yerini ise "Naziler akın eder" korkusuyla gizli tutuyor.

Sovyetler Birliği Gizli Servisi'nin (KGB) eski üyesi emekli Yarbay Vladimir Gumenyuk, ölümünün üzerindeki sır perdesi hâlâ tümüyle aydınlatılamayan Nazi lideri Adolf Hitler ile ilgili tarihe ışık tutacak açıklamalarda bulundu. 

O günlerdeki görevini "Cesetleri, Sovyet askerleri tarafından yarı yanmış halde bulunan Adolf Hitler, eşi Eva Braun ve Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in Magdeburg kentinde gömülen kalıntılarını koruyorduk" sözleriyle anlatan emekli subay, 1970'te Sovyet yönetiminden aldığı bir emir doğrultusunda, tarihi kalıntıları tümüyle yaktığını açıkladı. "4 Nisan 1970 gecesi dönemin Sovyetler Birliği lideri Leonid Brejnev'den aldığım gizli emirle, kalıntıların bulunduğu sandığı topraktan çıkarıp bir nehir kıyısına götürdük ve üzerine benzin dökerek yaktık" diyen Gumenyuk, külleri nereye serptiklerini ise Neo-Nazi'lerin bölgeyi bir "hac" yeri haline getirmelerinden korktuğu gerekçesiyle açıklamaktan kaçındı. "Bu sırrı mezara kadar götüreceğim" diye konuşan 73 yaşındaki Gumenyuk, Brejnev'in cesedi neden yaktırdığını ise "Bölgede yapılacak kazı çalışmaları sırasında cesetlerin ortaya çıkmasından korkuyordu" sözleriyle açıkladı.

Sabah

Etiketler :