Yardım konvoyu yola çıktı

Yardım konvoyu yola çıktı

Aralarında İngiliz, İrlanda, Yeni Zelanda ve Avustralyalı aktivistlerin bulunduğu 10 araçlık Gazze uluslararası yardım konvoyu Londra'dan yola çıktı.

Aralarında İngiliz, İrlanda, Yeni Zelanda ve Avustralyalı aktivistlerin bulunduğu 10 araçlık Gazze uluslararası yardım konvoyu Londra'dan yola çıktı. Konvoyun Ekim ayı ortalarında Gazze'ye ulaşması bekleniyor.

Londra'dan yola çıkan ve Viva Palestine tarafından organize edilen araç konvoyu, yol güzergahı olarak sırasıyla Fransa, İtalya, Yunanistan ve Türkiye üzerinden Suriye'ye geçecek. Suriye'nin Latika Limanı'ndan gemiyle Mısır'a geçecek olan konvoy, Mısır'ın izin vermesi halinde Refah sınır kapısından Gazze'ye giriş yapacak. Sabah saatlerinde Londra'daki parlamento binası önünde toplanan yaklaşık 50 aktiviste Respect Party (Saygı Partisi) lideri George Galloway de eşlik etti. Aktivistlere Stop the War Coalition (Savaşı Durdurma Koalisyonu) da destek verdi.

Konuşmasında Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e seslenen George Galloway, konvoyun Mısır'a girişinin engellenmemesi çağrısında bulundu. İsrail'e yönelik eleştirilerini sürdüren Galloway, İsrail devletinin ablukayı yumuşatma adına Gazze'ye sadece ketçap ve mayonez gibi ürünlerin girişini izin verdiğini söyledi. Filistinlilerin bu ürünlere ihtiyacı olmadığını belirten Galloway, "Abluka tamamen kalkmadan bu konvoylar bitmeyecek." dedi. Konvoya katılan aktivistler üzerinde "Filistin'e özgürlük" yazılı t-shirtler giydi.

İsrail'in 31 Mayıs günü Gazze'ye giden Mavi Marmara yardım gemisine yaptığı saldırıdan sonra ilk kez Londra'dan yola çıkan konvoya Fransa, İtalya ve Türkiye'den de aktivistlerin katılması bekleniyor. Konvoyun, Ekim ayının ilk iki haftası içinde Gazze'ye ulaşması bekleniyor. Konvoyla götürülen ilaç ve yardım malzemeleri Filistin halkına bağışlanacak.

Etiketler :