Yargı brifingi olaylı başladı

Yargı brifingi olaylı başladı

Gerçeker başkanlığında Anayasa değişiklik paketini görüşmek üzere Ankara Adliyesi'nde düzenlenen toplantı olaylı başladı.

Yargı brifingi olaylı başladı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker başkanlığında Anayasa değişiklik paketini görüşmek üzere Ankara Adliyesi'nde düzenlenen toplantı olaylı başladı. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver, salondakilere dönerek "Burası Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV)'ne destek toplantısı yapılacak yer değil. Dışarıda hâkim ve savcı arkadaşlarımız var. Onların içeri alınmasını istiyorum. Burada açık şeffaf bir şekilde Danıştay ve Yargıtay üyeleri seçiminin tartışılmasını istiyoruz." dedi.

Daha sonra Tanrıöver yukarıya doğru çıkarken bir kişi tarafından salonu terk etmesi konusunda uyarıldı. Tanrıöver, "ben terk etmem" deyince de arbede yaşandı. Daha sonra kısa bir görüntü alınması için içeri alınan basın mensupları dışarı çıkarıldı. Toplantı basına kapalı devam ediyor.

Anayasa brifingi için Yargıtay'dan servis kaldırıldı  

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker başkanlığında Anayasa değişiklik paketini görüşmek üzere Ankara Adliyesi'nde düzenlediği brifinge katılmak isteyen Yargıtay üyeleri için servis kaldırıldı. Yargıtay binasından çıkan üyeler, kendileri için hazırlanan servise binerek, Adliye'nin yolunu tuttu.

Adliye'deki brifinge katılmak üzere Yargıtay'dan çıkan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Gerçeker, konuyla ilgili açıklamayı toplantıdan sonra yazılı olarak yapacaklarını söylemekle yetindi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :