Yargı Politik Mücadele Veriyor

Yargı Politik Mücadele Veriyor

Can, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in 'Balyoz' operasyonunda savcıları görevden almasını yargıya müdahale olarak gördüğünü söyledi

Demokrat Yargı Başkanı Osman Can, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in 'Balyoz' operasyonunda savcıları görevden almasını yargıya müdahale olarak gördüğünü söyledi.

 

Can, "Türkiye'de şu an politik mücadele yürütülüyor. Bu politik mücadele yargı içerisinde ve yargı aktörleri tarafından yürütülüyor." dedi.

 

Demokrat Yargı Başkanı Osman Can, Muhafazakar Demokrat Düşünce Topluluğu'nun Estergon kalesinde düzenlediği program öncesi Cihan muhabirinin gündeme ilişkin sorusunu cevapladı.

 

Can, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in, 'Balyoz' operasyonunda savcıların görevden alınmasını yargıya müdahale olarak gördüğünü ifade etti. Can, şöyle devam etti.

 

"Aslında işin doğrusunu söylemek gerekirse ortada başka bir şey var. Türkiye'de şu an politik mücadele yürütülüyor. Bu politik mücadele yargı içerisinde ve yargı aktörleri tarafından yürütülüyor. Özellikle HSYK'nın kendilerine seçilmiş üyeler diye nitelendirdiği isim var ama gerçekte seçilmişlikle ilgisi olmayan üyeleri vardır. Ve bu üyelerin de içerisinde olduğu politik mücadele vardır. Burada çok fazla bir hukuk tartışması aramak gerekli değil. Yani önümüzdeki süreç içerisinde hukuk tartışmaları yapmaktan daha çok siyaset tartışması yapmak gerekiyor diye düşünüyorum."

 

 

Etiketler :