Yargıtay Başkanı Akarca, "Hukuki ve Cezai Sorumluluk" sempozyumuna katıldı.

Yargıtay Başkanı Akarca, "Hukuki ve Cezai Sorumluluk" sempozyumuna katıldı.

"Bir hukuk devletinde hakim ve noterin ifa ettikleri görev önemi ve işlevi itibarıyla adeta birbirini tamamlayıcı niteliktedir..

ANKARA (AA) - Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, hukuk devletinde hakim ve noterin görevinin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu belirterek, noterlerin görevlerini etkin ve amacına uygun bir şekilde yapabilmeleri için gerekli hukuki zeminin sağlanmasının önem arz ettiğini vurguladı.

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Akarca, Türkiye Noterler Birliği, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Adli Bilişim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle Mersin'de düzenlenen "Noterin Taşınmaz Satışından ve Diğer Noterlik İşlemlerinden Doğan Hukuki ve Cezai Sorumluluğu Sempozyumu"na katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Akarca, noterlik mesleğinin, kişiler arası ilişkilerde güven unsurunu sağlayarak uyuşmazlık doğma ihtimalini azaltmada önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. Noterlerin, farklı açılardan kamusal güvenliği sağlayarak adalet sisteminin işleyişine katkıda bulunduklarını bildiren Akarca, hukuk devleti ilkesinin gerçekleşmesinde büyük bir rol üstlendiklerini kaydetti.

Akarca, şöyle devam etti:

"Hukuk devleti ilkesi, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının ve hukuk güvenliğinin sağlanmasının teminatını teşkil eder. Bu bakımdan, bir hukuk devletinde hakim ve noterin ifa ettikleri görev önemi ve işlevi itibarıyla adeta birbirini tamamlayıcı niteliktedir. Noterlerin üstlendikleri görevleri etkin ve amacına uygun bir biçimde yerine getirebilmeleri için gerekli hukuki zeminin sağlanması önem arz eder. Sağlanan hukuki zeminin, toplumun gelişen ve değişen ihtiyaçlarına göre de şekillendirilmesi gerekir."

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan, bazı Yargıtay üyeleri, noterler ve akademisyenlerin de katıldığı sempozyum yarın da devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.