Yargıtay'dan Şaşırtan Görevlinderme

Yargıtay'dan Şaşırtan Görevlinderme

Yargıtay, hükümetin anayasa değişikliği teklifini incelemek üzere görevlendirdiği isimleri tanıyoruz. İşte O isimler:

Yargıtay, hükümetin anayasa değişikliği teklifini incelemek üzere Ceza Genel Kurulu Başkanı İhsan Akçin, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Atalay Özdemir, 2. Ceza Dairesi Üyesi Ali Rıza Çınar ile 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan'ı görevlendirdi.

Komisyonda yer alan Aktan'ın adı Ergenekon soruşturmasına da konu olan Kent Otel toplantılarına katılanlar arasında geçiyordu. Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun, Aktan'ın hazırladığı rapora göre tavrını belirlemesi şimdiden tartışmalara sebep oluyor.

Raporun bugün ya da yarın açıklanması bekleniyor. Kent Otel toplantılarına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, üye Ali Suat Ertosun'un yanı sıra Yargıtay 8. Ceza Dairesi üyeleri Hamdi Yaver Aktan, Ali Erol Özgenç, Hulusi Özek, YSK Başkanı ve Yargıtay üyesi Ali Em, Danıştay Başkan Vekili Sinan Yörükoğlu, Danıştay 5. Daire Başkanı Salih Er gibi birçok yüksek yargı üyesi katıldı. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ergenekon sanığı eski MGK Hukuk Başmüşaviri Erdal Şenel, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal da toplantıların müdavimiydi.

Kent Otel organizasyonu Ergene-kon'un 3. iddianamesinde geçiyor. Toplantıların, Ergenekon'da örgüt üyesi olma iddiasıyla yargılanan Engin Aydın ve yine örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un talimatları ile organize edildiği öne sürülüyor. İddianamede, toplantıların amacı, "Örgütün kamuda ve yargıda karşılaşacağı problemleri toplantıya katılan şahısların etkinliğinden faydalanarak aşmak" şeklinde özetleniyor. Ayrıca, devlet kurumlarına sızma çabaları kapsamında, yapılmasını istedikleri atamaları yaptırmaya veya atanmasını istemedikleri kişileri engellemeye yönelik olduğu tespiti de yer alıyor.

Etiketler :