Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu

Yargıtay'ın yeni başkanı belli oldu

Ali Alkan Yargıtay'ın yeni başkanı oldu...

Yargıtay Birinci Başkanlığı'na Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ilk turda seçildi.Nazım Kaynak'ın yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Yargıtay Birinci Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca seçim yapıldı.

Seçimin ilk turunda başkanlığa Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan seçildi. Diğer adaylar Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel 39, Beşinci Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul 92 oyda kaldı.

Başkan Ali Alkan, önümüzdeki saatlerde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

Ali ALKAN KİMDİR ?

-Ali Alkan'ın özgeçmişi-

09.02.1950 tarihinde Kızılcahamam'da doğdu. Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesini bitirmiş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Antalya'da yedek subay olarak yaptı.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan; sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.



26.05.1997 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ali Alkan, Yargıtay Onüçüncü Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, 14.09.2009 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulunca Onüçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığına Daire Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.