YARIM KİLO ÜZÜM BİR TUTAMN TEBESSÜM

YARIM KİLO ÜZÜM BİR TUTAMN TEBESSÜM

Balıkesir İvrindi Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu'nda Eğitimci-Yazar Fatma ÇETİN KABADAYI rehberliğinde geleneksel olarak 5 yıldır devam eden Tiyatro gösterisinin 2019-2020 Eğitim öğretim dönemi için hazırlanan beşincisi 27 Şubat 2020'da sahne alacak.

 

 Kısa adı İVETİG olan İvrindi Eğitimci Tiyatrocular Grubunun hazırlayıp yönettiği oyun yaklaşık 40 dakika sürecek. Oyun sonunda çocuklara sürprizleri olduğunu söyleyen Okul Müdürü Fatma ÇETİN KABADAYI "Çocuklara öğretirken eğlendirmek çok zevkli. Biz beş yıldır çok mutlu oluyoruz. Onlar da bizden çok mutlu oluyor. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum,"dedi.

Aynı kadro ile devam eden oyunun adı "YARIM KİLO ÜZÜM, BİR TUTAM TEBESSÜM"

Oyun çocuklara pazarcılık mesleğini tanıtmanın yanı sıra, taze sebze ve meyve yemenin önemi, yardımlaşma, küçüklere sevgi, büyüklere saygı konularında da mesaj veriyor. Oyun kadrosunda okul öncesi öğretmenleri yanısıra, destek amaçlı eğitime gönül veren kişilerin bulunması da dikkat çekiyor. Çocuklara gitarıyla eşlik edecek olan veli ALİ KARAKAYA'ya da teşekkür eden Kabadayı, "Bu işler birlik beraberlik, sabır ve gönüllüğe dayalı. Emeği geçen herkese miniklerimiz adına teşekkür ederim." dedi.

İlk gösterisini sadece okul bünyesinde dokuz sınıfımıza sergileyecek olan ekip "Her şey çocuklar için" dedi. 2018-2019 Yılında ekip İvrindi köy okullarında da oyunlarını sergilemişler, çocuklara tiyatroyu sevdirmişlerdi.

Tiyatro için emek harcayanların isimleri şu şekilde;

      OYUNCULAR

žSERHAT DOĞAN, žFATMA KARAÇAL, žAYÇA NİLAY AYDIN, žFATMA ÇETİN KABADAYI, žMEHMET EMİN KEKLİK, žNEVRİYE ÇETİN, žSEDAT ASLANYILMAZ, žMİZGİN AYAN, žMUSTAFA YILDIZ, žELİF UÇAR, žCANSU GÜNDÜZ, žSİNEM KARAHAN žPalyaço: DUYGU KARAKAYA žGitar:  ALİ KARAKAYA žSunum: EBRU IŞIK

Müzik Sorumlusu: GÜLLÜ KESİMCİ


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.