Yarım ton delil, savcılarda

Yarım ton delil, savcılarda

İlhan Cihaner'in İstanbul'daki Ergenekon savcılarına gönderilen dosyasına, makamında ve evindeki aramalarda el konulan 400 kiloluk delil eklendi.

Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 17 Şubat günü tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavısı İlhan Cihaner'in İstanbul'daki Ergenekon savcılarına gönderilen dosyasına, makamında ve evindeki aramalarda el konulan 400 kiloluk delil eklendi. Yaklaşık yarım tonluk dosya ve delillerin bulunduğu kargo, 18 Şubat sabahı uçakla İstanbul'a gönderildi.

Erzurum’dan 16 Şubat sabahı Erzincan’a giden Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tarık Gür, Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Rasim Karakullukçu ve Mehmet Yazıcı, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in makamı ile evinde arama yaptı. Gözaltına alınan Başsavcı Cihaner toplanan delillerle birlikte Erzurum’a getirildi, 17 Şubat günü saat 09.56’da tutuklanan Cihaner cezaevine gönderilirken aynı gün öğle saatlerinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararı ile Tarık Gür, Osman Şanal, Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı’nın özel yetkileri kaldırıldı.

İddiaya göre, yetkilerinin kaldırıldığını televizyonlar, internet siteleri ve gelen telefonlardan öğrenen Osman Şanal, Rasim Karakullukçu, Başsavcı Vekili Tarık Gür mesai bitiminde çalışmalarını makamlarında sürdürmeye devam etti. Adliye Sarayı'nın girişindeki görevliler ‘Beşinci kattaki odaların ışıkları yanıyor, yetkileri alınmadı mı?’ diye soran gazetecilere “Masalarını topluyorlar, bu arada bir de döner söyledi yiyorlar” yanıtını verdi. Yine iddiaya göre, gece yarısına kadar çalışan savcıların hazırladığı dosyalar 10 koli halinde Cihaner'le ilgili dosyaya eklendi.

18 Şubat sabahı mesainin başlamasıyla birlikte Emniyet Amiri, bir Başkomiser, iki polis ile iki Adliye görevlisinin yönetiminde alınan yarım tonluk dosya ve delil kolileri Erzurum Havalimlanı'na getirildi. Ellerinde resmi yazı olan görevliler ağızları mühürlü kolilerin kargo işlemlerini yaptırdı. Kurye eşliğinde bir havayolu şirketinin sabah 09.10 uçağı ile İstanbul'a götürülen dosya Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Beşiktaş Adliyesi'ne teslim edildi.

Başsavcı İlhan Cihaner'le ilgili dosya ve ekindeki 400 kiloluk delil kolileri için yaklaşık 300 lira kargo ücreti ödendiği öne sürüldü.

Etiketler :