YARIN İÇİN KORKUTAN UYARI

YARIN İÇİN KORKUTAN UYARI

Kar İstanbul'u adeta esir aldı. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan İstanbullular, iyice kalınlaşan beyaz örtü manzarası ile karşılaştı.

Yoğun kar yağışı sebebiyle İDO seferleri ve Sabiha Gökçen Havaalanı'nda iç ve dış seferlerin tamamı iptal edildi. Meteoroloji'den ise yeni bir uyarı geldi: ''Yarına dikkat edin!''
 

TEM otoyolu Atatürk Havalimanı sapağından itibaren TEM Otoyolunun bir kısmı ile Basın Ekspress yolunun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Kar küreme ve yol tuzlama ekipleri yaklaşık 5 km'lik alanda çalışma yapıyor.

Araçların giremediği ara sokaklar ve caddelere dökülen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının geçtiği ana caddelere ulaşmaya çalıştı. İstanbullular yoğun kar yağışı yüzünden dakikalarca yürüdü. Otobüs ya da metrobüs duraklarına varanlar kar altında uzun süre araç bekledi. Metrobüs duraklarında insan seli oluştu. Geceden itibaren yoğun şekilde yağan kar, yolların kapanmasına sebep oldu. İstanbul trafiğinin en önemli iki ana yolu olan D-100 ve TEM Otoyolu'nda araçlar güçlükle ilerleyebildi.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ KAR YAĞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞIYOR

İstanbul'da kar yağışı bu gece de etkisini artırarak devam etti. TEM Otoyolu'nda kontrolden çıkan bir TIR, bariyerlere çarparak ters döndü. Okmeydanı Bağlantı Yolu ile Mahmutbey Gişeleri arasında ise şiddetli tipi sebebiyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Şişli'de de kar nedeniyle yokuşu çıkamayan bir kamyonet alev alev yandı.

İstanbul'da kar yağışı hayatı olumuz etkiliyor. Şiddetli yağış bu gece de etkisini artırarak devam etti. Sabaha karşı yola çıkan sürücüler, tipi nedeniyle zor anlar yaşadı. TEM Otoyolu'nda görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Bu yüzden araçlar 10 ila 20 kilometre hızla seyretmek zorunda kaldı. Buna rağmen zaman zaman kazalar da yaşandı. TEM Otoyolu Kurtköy mevkiinde bir TIR kontrolden çıkıp, bariyerlere çarparak ters döndü. Okmeydanı Bağlantı Yolu ile Mahmutbey Gişeleri arasında, trafikte yer yer tıkanmalar yaşandı.

YOKUŞU ÇIKAMAYAN KAMYONET YANDI

Şişli'de dükkânlara ekmek götüren bir kamyonet, yokuşu çıkmakta zorlanınca yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri kamyonetteki yangını söndürdü ancak kamyonet kullanılamaz hale geldi. Sürücü kamyonetin aniden alev alıp yanmaya başladığını söyledi. "Karla yangını söndürmeye çalıştım ancak söndüremedim" diyen sürücü, tekerleklerde zincir olmasına rağmen yokuşu çıkmakta zorlandığını anlattı.

SEFERLER İPTAL

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 07.00'deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Bu arada, saat 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferi ile 18.30'daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağı bildirildi.

Sabiha Gökçen Havaalanı'nda iç ve dış seferlerin tamamı saat 19.00 - 22.00 arasında hava muhalefeti sebebiyle iptal edildi. Pistin temizlenmesinin ardından bazı seferlerin yapıldığı öğrenildi.

Yoğun kar yağışı İstanbul'da hava trafiğini de etkiledi. Sabiha Gökçen Havaalanı'nda dün saat 19.00'dan sonra bütün seferler iptal edildi. Saat 22.00'ye kadar hava muhalefeti sebebiyle iç ve dış seferler yapılamadı. Yolcular hava şartlarının normale dönmesini bekledi. Bu saatten sonra pist temizlenerek bazı seferler yapılabildi.

Seferleri iptal edilen yolcular duruma isyan etti. Kendilerine herhangi bir saat verilmediğini söyleyen yolcular, "Uçağımızın ne zaman kalkacağını bilmediğimiz için mağdur olduk. Önce pistin karla dolduğu, daha sonra da uçakların donduğu ve temizlenmesi gerektiği söylendi. Yaklaşık 700 yolcu havaalanında bekliyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.