YARSAV başkanı kötü yakalandı

YARSAV başkanı kötü yakalandı

Eminağaoğlu hakkındaki soruşturma dosyası, YARSAV Başkanı'nın gazetecileri nasıl ‘kullandığını' ve yönlendiğini gözler önüne seriyor.


Soruşturma dosyasında YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ile ulusalcı çizgide yayın yapan Yeniçağ gazetesi muhabiri arasındaki bir telefon görüşmesine yer veriliyor. Eminağaoğlu, Yeniçağ gazetesi muhabiri Salim Yavaşoğlu'na Ergenekon terör örgütü davasıyla ilgili yönlendirme haber yazdırmış.

Adalet Bakanlığı'nın 'tarafsızlığını ve saygınlığını yitirdiği' gerekçesiyle hakkında ihraç istemiyle soruşturma başlattığı YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Yeniçağ gazetesi muhabiri Salim Yavaşoğlu'na Ergenekon hakimleriyle ilgili haber yazdırdığı ortaya çıktı.

Yavaşoğlu'yla 21 Ekim 2008 tarihinde saat 14:28'de telefon görüşmesi yapan Eminağaoğlu, Ergenekon davasına bakan mahkemede görev yapan bir hakimin davadan çekilmesi ve mahkemenin yetkisi hususunda düşüncelerini açıkça belirtip bunları Yavaşoğlu'na yazdırmış.

Gazetede çıkacak haberde kendi isminin geçmemesini isteyen YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, bu konuda Yeniçağ muhabiri Yavaşoğlu'nu sıkı sıkı tembihlemiş.

BOMBA HABERLERİM VAR'

Adalet Bakanlığı'nca meslekten ihraç istemiyle yürütülen soruşturma dosyasında sürekli siyasi çıkışlarıyla gündeme gelen Eminağaoğlu'nun, ‘Yargıtay Cumhuriyet Savcısı sıfatıyla bağdaşmayacak şekilde bir kısım kişilerle ve basın mensuplarıyla irtibatta bulunduğu' belirtiliyor.

Yargının siyasallaştırıldığı iddiasıyla ‘günlük' açıklamalar yapan, Ergenekon davasını yürüten savcıları ve emniyeti bilgi sızdırmakla suçlayan Eminağaoğlu'nun, rutin bir şekilde irtibatlı olduğu gazetecilere bilgi sızdırdığı belirlendi.

22 Aralık 2008 tarihinde saat 13:59'da ANKA Haber Ajansı muhabiri Yasemin Güneri ile telefon görüşmesi yapan Eminağaoğlu, Güneri'den adrese dayalı kayıt sisteminden kurtulmanın yolunu görmesi için ertesi günkü Cumhuriyet gazetesini takip etmesini istemiş. Eminağaoğlu, Güneri'ye ayrıca ertesi gün kullanılmak üzere bilgi göndereceğini söylemiş. Güneri'nin bilgileri e-mail olarak göndermesini istemesi üzerine YARSAV Başkanı, bomba haberleri olduğunu ancak telefonda söyleyemeyeceğini, zaten biraz sonra duyacağını bildirmiş. ANKA muhabiri Güneri'nin ısrarla söylemesini istemesini karşısında Eminağaoğlu, sürekli bomba haber diyerek telefonda söyleyemeyeceğini yinelemiş. Dışarıda olduğunu belirten Eminağaoğlu, döndüğünde yüz yüze görüşmek üzere muhabirle randevulaşmış.

Bu görüşmeden 3 gün sonra 25 Aralık 2008 tarihinde saat 17:43'de yine Yasemin Güneri ile bir telefon görüşmesi yapan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, ANKA muhabiri Güneri'ye Danıştay'da adı geçen kişiye, Danıştay'daki bir konu ile ilgili Danıştay'ın şikayette bulunmasını söylemesini istemiş. Eminağaoğlu, Yargıtay Başkanlık Divanı'nda yapılan toplantı hakkında bilgi almak için bazı üyelere ulaştığını söyleyip, Yasemin Güneri'nin de uğraşmasını istemiş. YARSAV Başkanı, Güneri'ye, bu konuda o gün haber yapmamalarını söylemiş. Yasemin Güneri'nin haber yapmak istemesine rağmen Eminağaoğlu, yapmaması konusunda ısrarcı olmuş.

EMİNAĞAOĞLU BİZİM ADAMIMIZ'

Sahte çürük raporuyla gündeme gelen YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, Ergenekon davası karşıtlığıyla dikkat çekiyor. Ergenekon iddianamesinde de ismi geçen Eminağaoğlu, sürekli basın toplantısı düzenleyerek Ergenekon soruşturması ve bu soruşturmayı yürüten savcılar ile emniyet güçleri hakkında sert açıklamalarda bulunuyor.

Ergenekon terör örgütü sanıklarıyla olan bağlantıları ve sanıklara verdiği destekle de gündeme gelen Eminağaoğlu için, ETÖ sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, "O bizim adamımız" dediği ortaya çıkmıştı.


Ergenekon operasyonunun 9. dalgasında gözaltına alınan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın ifade ve telefon konuşmalarında ilginç bilgiler yer alıyordu.

Aydın, "Koçum" diye hitap ettiği Eminağaoğlu ile 1 Temmuz 2008'de emekli orgenerallerin gözaltına alınması üzerine telefonla görüşüyor. Aydın, "7 kişi daha varmış sırada diyor televizyon kanallarından biri. Dedim ki herhalde bunlardan biri benim, diğeri Ömer'dir. Aynı koğuşa düşeriz inşallah dedim içimden." şeklinde konuşuyor.

Eruygur'un 30 Mayıs 2008'de Engin Aydın'la yaptığı telefon konuşmasında Eminağaoğlu'nun ismi ADD'deki seçimde yönetim kurulu üyeliği için geçiyor.

‘KOÇUNDAN' GÖZALTINA ALINAN ENGİN AYDIN'A YARDIM

Eminağaoğlu'nun ETÖ'cülere verdiği destek ve ‘danışmanlık' da Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan soruşturma dosyasında yer alıyor. Eminağaoğlu, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un gözaltına alınması üzerine kendisiyle "Koçum" diye konuşan Engin Aydın gözaltına alınınca yardıma koşmuş.

Eminağaoğlu, 7 Ocak 2009 tarihinde saat 21:45'te Ergenekon'da gözaltına alınan Engin Aydın'ın avukatı Ahmet Akgül'le telefonla görüşüp ‘Emniyette ne sorulursa sorulsun cevap vermemesini, hatta avukatı olarak derhal savcılık önüne çıkmak istiyoruz' şeklinde yazılı açıklamada bulunmasını söyleyerek yol göstermiş.

Etiketler :