YARSAV Çok Sevindi

YARSAV Çok Sevindi

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın çok mutlu olduğu günler...

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutukluluğunun yok hükmünde olduğunu belirterek, "Başsavcı Cihaner'in tahliyesini son derece mutluluk verici buluyorum. Tutukluluk zaten yok hükmündeydi." dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Sayın Emine Ülker Tarhan ile Başkan Yardımcısı Fetih Sayın, Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği Burdur şubeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve CHP'nin ortaklaya düzenlendiği 'Anayasa Değişikliği' konferansında konuştu.

Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarhan, "İlhan Cihaner'in ortaya çıkan ses kayıtlarındaki gibi tahliye edilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna şu şekilde cevap verdi: "O kadar çok ses kaydı var ki inanın artık ses kayıtlarından başımız döndü. Bizim ses kayıtlarıyla ilgili YARSAV olarak röntgenleme, gözetleme, dinlemeyle ilgili tavrımız çok nettir. Biz hukuksuzluk, bu kural dışılık, bu kanunsuzluğun asla içeriğine girip meşrulaştırmayız. Yani içeriğini asla tartışmayız. Çünkü çerçevesi onun hukuksuzdur. Sadece bunu tartışırız. Onu kınarız. Bunun yapılmaması gerektiğini söyleriz. Hukuksuz hiçbir şeyi tartışmayız. İçeriğini tartışmıyoruz."

İlhan Cihaner'in tahliyesini son derece mutluluk verici bulduğunu kaydeden Tarhan şöyle devam etti: "Çünkü Başsavcı Cihaner'in tutukluluğu yok hükmündeydi. Yok hükmünde bir tutuklamaydı. Yetki gaspına dayalı bir tutuklamaydı. Böyle bir tutuklama Zaten yoktu. Yokluğunu tescil etmiştir yüksek mahkeme. O sebeple çok mutluluk verici buluyorum ben bu tahliyeyi." YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, daha sonra konferansta yaptığı konuşmada ise yargıçların ve savcıların siyasi iktidar tarafından baskı altına alındığını ileri sürdü.

Etiketler :