YARSAV'dan Erdoğan'a ağır eleştiri

YARSAV'dan Erdoğan'a ağır eleştiri

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, Başbakan Tayyip Erdoğan ve kurmaylarına ilginç sözler söyledi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi 'Bağımsızlık ve Hukuk' paneli düzenledi. Lozan Barış Antlaşması'nın 87'inci yıl dönümünde Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda 'Bağımsızlık ve Hukuk' konulu panel gerçekleştirildi. Panele YARSAV Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Saruhan, ADD Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkut Acar ve ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Çelik katıldı.

Panelde 12 Eylül'deAnayasa değişikliğiiçin yapılacak olan Referandum konusu da ele alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın salı günü parti gurubunda12 Eylüldöneminde idam edilen gençleri anlattığı konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamamasını değerlendiren YARSAV Başkanı Tarhan, Başbakan ve kurmaylarının toplu ağlama töreni düzenleyerek halkı kandırmaya çalıştığını savundu.TBMM'de milletvekili olan birçok insanın 600'e yakın suç dosyası olduğunu söyleyen Emine Ülker Tarhan, milletvekilleri yargılanamadığını ve birçok milletvekilinin yüz kızartıcı suçlar işlediğini belirtti.AK Partihükümetinin 30 yıl önceki 12 Eylül darbesinden palazlandığını savunan Tarhan, "Darbeden güçlenenler, darbeyi kutsayanlar, 30 sene sonra darbe mağdurlarını hatırlıyor ve toplu ağlama törenleri düzenliyorlar. Sanki bizimle alay ediliyor bu ülkede." dedi.

"CİHANER, NADİR SAVCILARDAN BİRİDİR"


Türkiye'de yargıçların sürekli hedef gösterildiğini belirten YARSAV Başkanı Tarhan, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de suçsuz olduğunu belirtti. Cihaner'i dinleyicilere anlatan Tarhan, "Başsavcı Cihaner, 1998–1999 yıllıları arasında derin devletin kaleleri olan askeri jandarmanın istihbarat kolunun peşine düşme cesareti gösteren nadir savcılardan biridir. Buna rağmen yasa dışı islami yapılanmaları soruşturma konusu yaptığı içinErgenekonüyesi olduğu uydurulmuş, gizli katılarla güçlendirilmiş suçlarla hapse atıldı." diye konuştu.

AK Parti hükümetine konuşmasın tamamında yüklenen YARSAV Başkanı Emine Tarhan, hükümetin 3 yıl önceki 27 Nisan Muhtıracılarını yargılayamadıklarını işaret ederek, " Siz burnunuzun dibindeki 3 yıl önceki 27 Nisan Muhtıracılarını yargılamaktan acizken 30 yıl önceki darbeyi yargılayacaklarına kim inanır." diye konuştu

Etiketler :