YARSAV'ı Bitiren Mangal Partisi

YARSAV'ı Bitiren Mangal Partisi

YARSAV'ın bölünmesini Lalahan'daki piknikte Eminağaoğlu-Çubuklu görüşmesinin tetiklediği öğrenildi.

YARSAV'ın HSYK seçim sürecinde sıfır çekmesi ve eski başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu ile mevcut Başkan Emine Ülker Tarhan'ın farklı listeler üzerinde çalışmalarının perde arkası aydınlandı. Eminağaoğlu'nun referandumdan sonra, HSYK seçim sürecinin başında Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile kritik bir görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bu görüşme sonrası YARSAV'da bölünmenin başladığı iddia ediliyor. YARSAV'ın üç grubun bölünmesini başlatan sürecin Ankara Lalahan'da yapılan piknik sonrası başladığı iddia ediliyor. 26 Eylül 2010 Pazar günü gerçekleştirilen piknikte YARSAV'ın devrik Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun uzun bir görüşme gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Genelkurmay Adli Müşavirliği personeli ve eşlerinin de katıldığı piknikte uzun uzun sohbet eden ikili toplu fotoğraf da çektirdi. HSYK seçim sürecinin uzun süre konuşulduğu belirtilen görüşmede, Eminağaoğlu'nun adaylığı konusunda fikir teatisinde bulunulduğu ileri sürüldü. Eminağaoğlu'nun, HSYK adaylığından bu görüşme sonrasında vazgeçtiği ve YARSAV'ın bölünmesine neden olan ikinci listenin de bu görüşme sonrası ortaya çıktığı iddia edildi. Görüşmede, HSYK seçimlerinin sonucuna göre Eminağaoğlu'nun CHP'den aday olması ya da YARSAV Genel Kurulu'yla daha güçlü insiyatif alacak pozisyona geçmesinin de tartışıldığı belirtiliyor.

Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun eşi Serpil Eminağaoğlu, Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde istisnai memur statüsünde avukat olarak görev yapıyor. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, star'ın sorusu üzerine, pikniği doğruladı.

 

 

 

Kaynak: Star

Etiketler :