YAŞ mağdurları OYAK'tan haklarını istiyor

YAŞ mağdurları OYAK'tan haklarını istiyor

YAŞ mağdurları yıllar sonra hem iade-i itibar hem de maddî haklarına kavuşmayı istiyor.

YAŞ mağdurları yıllar sonra hem iade-i itibar hem de maddî haklarına kavuşmayı istiyor. TSK'dan re'sen emekli edilenlerin önemli isteklerinden biri de, yıllarca maaşlarından kesinti yapan OYAK'tan tazminat almak. YAŞ mağdurlarının yanında üçlü kararname veya bakan kararlarıyla emekli edilenler de OYAK ikramiyelerinin ödenmesini istiyor.

Emre Soncan’ın haberi

Hükümet YAŞ mağdurlarıyla ilgili yeni düzenleme üzerinde çalışırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ilişiği kesilen subay ve astsubaylar da heyecan içinde bekliyor. YAŞ mağdurları yıllar sonra hem iade-i itibar hem de maddi haklarına kavuşmayı istiyor. TSK'dan re'sen emekli edilenlerin önemli isteklerinden biri de, yıllarca maaşlarından kesinti yapan OYAK'tan tazminat almak. Mağdurlar, OYAK ikramiyelerinin de ödenmesini istiyor.

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, YAŞ kararlarıyla re'sen emekli edilerek ordudan ilişiği kesilen 1.637 TSK personeli bulunduğunu belirtiyor. Emekli Tuğgeneral Tanrıverdi, hükümetten YAŞ mağdurlarıyla ilgili isteklerini şöyle sıralıyor: "Haksız idari işlemler, bütün sonuçları ile birlikte geri alınmalı. Emsallerinin kadrosuzluktan emekli edildiği derece ve kademeye intibakları yapılmalı. Re'sen emekli edildiği tarihten emsalinin emekliliğine kadar geçen sürede emsallerinin aldığı maaş ve tazminatların toplamı tazminat olarak ödenmeli. Görevinden uzakta geçirdiği sürelere ait Emekli Sandığı ve OYAK kesenekleri, ilgili kurumlarına yatırılmalı. Emsallerinin derece ve kademesinden emekli maaşı bağlanmalı. Önce almış oldukları ikramiyeler mahsup edilerek emekli ve OYAK ikramiyeleri ödenmeli."

TSK'dan ilişiği kesilerek mağdur edilenler, sadece YAŞ kararlarıyla uzaklaştırılan subay ve astsubaylar değil. Durumları YAŞ'a götürülmeye bile gerek görülmeden, üçlü kararnameler veya bakan kararlarıyla re'sen emekli edilen personel de var. Kararname mağduru eski TSK personeli de haklarının teslim edilmesini istiyor. Tanrıverdi, bu şekilde en az 200 kişinin olduğunu belirtiyor. Bu isimlere yargı yolunun açık olduğunu fakat idari yargının taraflı davranarak davaları aleyhlerine sonuçlandırdığının altını çiziyor. Tanrıverdi, bu isimlerin de YAŞ mağduru gibi işlem görmesi gerektiğini vurguluyor. Zaman

 

Etiketler :