YAŞ mağdurlarına sevindirici haber

YAŞ mağdurlarına sevindirici haber

Hükümet, YAŞ kararı ile ordudan atılanların haklarını koruyacak düzenleme için düğmeye bastı.

12 Eylül’den sonra Yüksek Askeri Şûra kararı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişkisi kesilenleri sevindirecek haber geldi. Hükümet, YAŞ kararı ile ordudan atılanların haklarını koruyacak düzenleme için düğmeye bastı.

Müracaatlar bakanlığa

Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısının yarın TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda görüşülecek olan Sözleşmeli Er Kanunu Tasarısı ile birlikte ele alınması planlanıyor.

Üniforma giymeyecekler

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tasarıyla YAŞ kararlarına karşı yargı yolunun açıldığını belirterek, “YAŞ kararı ile daha önce ihraç edilenlere de imkan tanınıyor. Bu kişiler bakanlığa müracaat edecek. Bakanlığın müracaatı kabul etmesi halinde geri dönebilecekler. Ancak müracaatın kabul edilmemesi halinde Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açabilecekler” dedi. Bakan Gönül, müracaatları kabul edilenlerin eski görevlerine geri dönemeyeceklerini de açıkladı. Gönül, “Bulunduğu rütbe itibarıyla intibakları yapılacak. Emekliliği hak etmiş olanlara emekli olma imkanı tanınacak. Araştırma görevlisi kadrosu ihdas edilerek buralarda istihdam edilecekler” dedi. Özellikle 28 Şubat sürecinde YAŞ ka ra rı ile bir çok su bay ve ast su bay ordudan atılmıştı. YAŞ ile TSK’dan ilişiği kesilen 1800’e yakın subay ve astsubay bulunuyor.

Bilal ÇETİN / BUGÜN

 

Etiketler :