YAŞ sonrası beklenen oldu

YAŞ sonrası beklenen oldu

YAŞ'tan sonra kritik konumdaki iller ve Güneydoğu'daki birçok ile 'yıldız' yağdı

Hükümetin terörle mücadelede yeni stratejisiyleGenelkurmayBaşkanı Orgeneral Necdet Özel'in sicili parlak komutanları terör bölgelerine gönderme hamlesi Yüksek Askeri Şûra'ya damgasını vurdu. General seviyesinde yapılan atamalarla ön sıradan terfi eden komutanlar, aralarında Diyarbakır, Batman, Mardin, Kastamonu, Giresun ve Tokat'ın da bulunduğu hassas illere gönderildi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yönelik 4 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirilen ve 1 polis memurunun şehit olduğu Kastamonu bölgesine yeni atama yapıldı. PKK'nın yeni konuşlanma bölgesi olarak tanımladığı Kastamonu'da Jandarma Bölge Komutanlığı'na 2010'da 1. sıradan generalliğe terfi eden Tuğgeneral Ali Çardakçı getirildi. Çardakçı ile birlikte bölge komutanlığına bağlı bazı il komutanları da değişti.

12 Haziran seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yönelik yapılan saldırı sonrasında o sırada Jandarma Genel Komutanı olan Org. Necdet Özel, kritik bir çalışma yapmış ve bütün bölge komutanlıklarını tek tek mercek altına almıştı. Jandarma bölgesine gerçekleştirilen saldırı sonrasında bazı çevreler Org. Özel'i hedef alan yorumlarda bulunmuştu. Org. Özel o dönemde bu yöndeki tepkisini bazı toplantılarda dile getirmişti.

SİLVAN: 14 Temmuz 2011'de terör örgütü PKK'nın şahin kanadının liderlerinden Cemil Bayık'ın emri ile gerçekleştirilen ve 13 erin şehit olduğu Silvan saldırısında ihmal suçlamaları ile karşı karşıya kalanDiyarbakırJandarma Bölge Komutanı Tuğg. Ünal Karaosmanoğlu, Adana'ya atandı. Karaosmanoğlu'nun yerine de 2009'daki Şura'da 1. sıradan generalliğe terfi eden Tuğg. Seyfullah Sadık getirildi.

GİRESUN: Terör örgütü PKK'nın Karadeniz yapılanmasına karşı geliştirebileceği yeni strateji dikkate alınarak Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na son Şura'da 4. sıradan terfi eden Tuğg.H. Abdullah Doğan atandı.

TOKAT: PKK'nın Reşadiye saldırısı ile birlikte yeni yapılanma merkezi olarak gördüğü Tokat'ta Jandarma Bölge Komutanlığı'na atanan isim 2009 Şurası'nda 4. sıradan generalliğe terfi eden Tuğg. Ali Özkara oldu.

DİYARBAKIR: 7. Korgeneral Salih Zeki Çolak'ın Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı olmasıyla boşalan 7. Kolordu Komutanlığı'na son Şura'da 5. sıradan terfi eden Ege Ordusu Kurmay Başkanı Korg. Alaeddin Örsal atandı. Terörle mücadelede bölgenin ek etkin hava unsurlarını barındıran, İran, Irak ve Suriye sınır bölgelerini de denetiminde bulunduran Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na ise 2008'de 2. sıradan terfi eden Korg. M. Veysi Ağar, Diyarbakır 8'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na da 2009'da 2. sıradan terfi eden Tuğg. Ali Çetinkaya getirildi.

MARDİN: Son olarak 24 Temmuz'da 3 kişinin şehit olduğu Mardin'in büyük tugayı 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na son Şura'da 2. sıradan generalliğe terfi eden Tuğg. Lokman Ali Yılmaz atandı.

SİİRT: Terör örgütü PKK ile mücadelede bölgenin en kritik konumundaki Siirt Komando Tugay Komutanlığına son Şura'da 4. sıradan terfi eden Tuğg. Mehmet Şükrü Eken getirildi.

BATMAN: Terör örgütü için geçiş merkezi olarak kullanılan Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'na 2009 Şura'sında 2. sıradan terfi eden Tuğg. Necdet Köse atandı.

EĞİRDİR: Terörle mücadele komando birliklerinin yetiştiği Türkiye'nin en büyük dağ komando okul komutanlıklarından Isparta Eğirdir Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na getirilen isim 2009 Şura'sında 5. sıradan terfi eden Tümg. İ.Metin Temel oldu.
SABAH GAZETE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.