Yasak Büyüyor: Boynunu da aç!

Yasak Büyüyor: Boynunu da aç!

Dini bir gereklilik olan başörtüsü ile eğitim alamayan müslüman Türkiye halkı yasağın çözülmesini beklerken yeni uygulamalarla şaşkına dönüyor.

Dini bir gereklilik olan başörtüsü ile eğitim alamayan müslüman Türkiye halkı yasağın çözülmesini beklerken yeni uygulamalarla şaşkına dönüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının da kabul etmediği inanç ve eğitim özgürlüğüne aykırı bulduğu yasak seneler geçtikçe ortadan kalkmasını bir yana bırakın aynı katılıkta uygunlamaya devam ediyor buda yetmiyor yasağın çapı büyütülüyor.

Son olarak İslamigündem.com'un gündeme getirdiği nüfus müdürlüklerinde kimliklerdeki fotoğrafların başı açık istenmesi skandalından sonra şimdi de üniversitelerden başörtüsü yasağını ilerletici bir uygulama geldi.

Başı da Açık Boynu da Açık

Malatya İnönü Üniversitesi, üniversiteyi kazanan öğrenciler için bir kayıt broşürü hazırladı. Bu broşürde "Kayıt İçin Gereken Belgeler" kısmında yer alan "12 adet 4,5 x 6 cm ebadında fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)" maddesi görenleri şaşkına çevirdi.

İnönü Üniversitesine kayıt yaptıracak başörtülü öğrencilerin başı açık ibaresi yanında birde boynu açık olacak şartını görünce moralleri bozuldu.

Hükümet kanadından başörtüsü yasağının kaldırılmasını bekleyen müslüman halk, yasağın Akparti'nin kendi atadığı rektörün yönetiminde olan üniversite tarafından çığrından çıkarılması karşısında bir açıklama bekliyor.

Darbecilerin Üniversitesi


Daha önce 28 Şubat döneminde İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen darbeci paşalardan Ömer Şarlak "Kışladan Kampüse" isimli kitabında üniversitede yaptıklarını anlatmıştı.

Geçen sene Ergenekon davası kapsamında İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu gözaltına alınmıştı. Fatih Hilmioğlu'ndan sonra göreve şuanki rektör Prof.Dr.Cemil ÇELİK getirilmişti.

islamigundem
 

Etiketler :