Yasaları yalama ettiler

Yasaları yalama ettiler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye'de yasaları yalama ettiler" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin dedikodularla gensoru önergesi verdiğini belirtti. CHP'nin 'Türkiye'de hukuk yalama oldu' sözünün gerçeği yansıtmadığını belirten Erdoğan, "Türkiye'de yasaları yalama ettiler." dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) 6. Olağan Genel Kurulu'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Türkiye'nin 7 sene önceki kriz döneminden çok daha iyi durumda olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, muhalefetin yapılanlara ne olursa olsun karşısında bir duvar misali durduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Türkiye'nin hayrına bir yaklaşım değil. Bu ülkenin başarı hanesine yazılacak, ülkenin milletin hayrına atılan adımlar bile engelle karşılaşıyor. Böyle bir muhalefet yaklaşımı olur mu." diye konuştu.

Muhalefetin sırf bu hükümet çözecek diye bir çok konunun çözümsüz kalmasına gayret gösterdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "AK Parti güçten düşsün de, demokrasi yara alsa da olru.Hukuk zafiyete uğrasa da olur. Hükümet kaybetsin de Türkiye kazanmasa da olur. Ama biz her zaman tersini söyledik. 'Millet, ülke, gelecek nesiller kazansın da varsın biz kaybedelim' diyoruz. Samimi dille, gönül diliyle konuştuğumuz zaman, milletle gönül bağı kurduğumuz zaman her adımda milletin rızasını, hayır duasını gözettiğimiz zaman işiniz de o kadar kolay olur. Amansız, tutarsız bir dil, kırıcı, yıkıcı bir üslup kullananların ayakları birbirine dolanıyor. Yatsıyı bile bulmadan artık gerçekler açığa çıkıyor." şeklinde konuştu.

Muhalefetin dedikodu ve söylentiler üzerine gensoru verdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Geçenlerde çalışma bakanımız hakkında gensoru önergesi verdiler. Yani gensoru Türkiye'de artık 'yalama' oldu. Anamuhalefet çıktı diyor ki 'Türkiye'de hukuk yalama oldu.' Hukuk yalama olmaz, yasalar yalama olur. Bu ülkede yasalara yalama ettiler. Hukuk doğuştan bir haktır. Doğuştan elde edilen bu hakların kurumsallaşmasını kimse 'yalama' edemez. Ama biz 'bu bir fırsattır' dedik. Çıkarız Genel Kurul'da 'hem millet temsilcileri önünde hem millet önünde yaptıklarımızı anlatırız' dedik ve anlattık."diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından ödüle layık görülen ekonomi gazetecilerine plaketlerini verdi.

 

Etiketler :