Yaşamı kolaylaştıran tüyolar

Yaşamı kolaylaştıran tüyolar

Hayat hızla akıp gidiyor...

Gelişen teknolojiye rağmen daralan zamanlar en çok kadınları yoruyor. Anne, eş, iş kimliği arasında mekik dokunuyor. Neyse ki pratik çözümler sunan uzmanlar, yazarlar bu konuda imdada yetişiyor. Araştırmalar ve tecrübelerle sabit püf noktaları sağlıktan güzelliğe her derde deva.

İŞE hayalle başlayın. Aslında bir tık öteye geçin imajinasyon yapın. Yani olmasını istediğiniz şeyi ya da şeyleri bir bir tasarlayın. Bu bir evse bahçesi, salonu, eşyalarını bile renk ve modelleriyle tasarlayın. Nörolog ve psikologlar bu tür imajinasyonların mutluluk hormonu salgılattığını belirtiyorlar.

YÜKSEK topuklu ayakkabı giydiğiniz günün akşamında ayaklarınız ağrıyorsa kaslarınızı rahatlatmak için bir sandalyede oturup, ayaklarınızı birleştirin. Sonra iki ayağınızla da alfabeyi (önce küçük sonra büyük harflerle) çizermiş gibi yapın.

EGZERSİZ yaparken gereğinden fazla kardiyo çalışması yapmak, kaslara zarar verebilir. Bu da güç kaybı anlamına gelir. Başta 30 dakika ağırlık çalışıp sonra 20 dakika kardiyo egzersizleri yaparak bir denge kurmaya çalışın. Böylelikle yoğun kardiyo egzersizleriyle bedeninizi yormadan ağırlık çalışmanızı yapmış olursunuz.

DİŞ sağlığı ve beyazlığı için sitrik, malik ve tartarik asitler içeren sodalardan ve buzlu çaylardan uzak durun. Alışveriş yaparken içeceklerin içerik etiketlerine bakmayı alışkanlık edinin.

SAKIZ çiğneyin. Şifrenizi, toplantı saatinizi ya da sizin için önemli olan bir tarihi hatırlamak için o bilgiyi okurken sakız çiğneyin. Çünkü sakız çiğnerken beyne doğru olan kan akışı hızlanır ve bu da hatırlama gücünüzün yüzde 40 oranında artmasını sağlar. SIK sık vajinal mantar enfeksiyonlarına yakalanıyorsanız dantel dokulu ve sentetik iç çamaşırlarından uzak durmalısınız. Bu tür kumaşlar dokuları nedeniyle bakterileri çekip vajina bölgesindeki asit dengesinin bozulmasına ve enfeksiyon oluşumuna sebep olabilirler.

ISIRARAK elma, havuç ve salatalık yerseniz nefesinizi tazelemiş olursunuz. Bu temizleyici yiyecekler tıpkı diş macunu gibi ağız kokusuna sebep olan bakterileri ağızdan uzaklaştırıyor. İŞ görüşmesinden sonra on dakika arkadaşlarınızla sohbet ederek kafanızı dağıtın. Bu şekilde başarıya ulaşma şansınızı yükseltebilirsiniz.

ADET öncesi sendrom kalsiyum eksikliğiyle ilgili olabilir. Bu nedenle her gün yoğurt, süt ve peynir tüketin.

Etiketler :