Yaşar Kemal kütüphanesi Sancaktepe'de açıldı.

Yaşar Kemal kütüphanesi Sancaktepe'de açıldı.

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sancaktepe'de yapımı tamamlanan Yaşar Kemal Kütüphanesi'nin açılışını yaptı.Sarıgazi Mahallesi'nde...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sancaktepe'de yapımı tamamlanan Yaşar Kemal Kütüphanesi'nin açılışını yaptı.

Sarıgazi Mahallesi'nde İBB tarafından "150 Günde 150 Proje" kapsamında yapılan açılış töreninde bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocuklar ve gençler kadar yetişkinlerin de yararlanabileceği bir kütüphane açtıklarını belirtti.

Parayla ölçülemez bir bilgi havuzunu halkın hizmetine sunduklarını, Türk edebiyatının duayen ismi Yaşar Kemal'in adını taşıyan bir kütüphaneyi ilçe belediye başkanlığı döneminde Beylikdüzü'nde de açtığını hatırlatan İmamoğlu, ülkenin edebiyat tarihine iz bırakmış şairleri ve yazarları anacaklarını ve mekanlara isimlerini koymaya devam edeceklerini söyledi.

İmamoğlu, kütüphanenin, 1774 metrekare üzerine kurulu bir alanda, toplam 400 kişilik kapasitesiyle İstanbullulara hizmet vereceğini aktararak, "Kütüphanemiz muazzam zenginlikte, 20 bin eserlik koleksiyonuna sahip. Tarihten edebiyata, siyaset biliminden felsefeye, sanattan bilişime, kültürel mirastan çocuk kitaplarına pek çok türden kitap yer alıyor. 150 günde 150 proje hizmet maratonunda daha başka kültür-sanat eserleri de açacağız." diye konuştu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da törende göreve gelmelerinden bugüne kadar 36 kütüphane açtıklarını, yıl sonuna kadar bu sayıyı 50'ye çıkaracakları bilgisini paylaştı.

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Yaşar Kemal Kütüphanesi'ni çocuklarla birlikte açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.