Yaşar Nuri Öztürk saçmalığı sınır tanımıyor

Yaşar Nuri Öztürk saçmalığı sınır tanımıyor

Televizyonların ilahiyatçısı Yaşar Nuri Öztürk: 'Kuran'daki miras dağılımına ilişkin hükümleri bugün uygulayamazsınız' diyerek, milletin kafasını karıştırmaya devam ediyor. Öztürk verdiği cevapta, Kur'an'ı Kerim'in ayetlerinin bugün geçerli olmadığını söy

Saba Tümer'le Bugün programında, Adana'dan bir izleyicinin sorusu üzerine açıklama yapan Yaşar Nuri Öztürk, Kuran'daki miras dağılımına ilişkin ayetlerle ilgili konuştu.

Programı Adana'dan takip eden izleyici, "Kuran-ı Kerim'de mirasla ilgili ayet var mı" diye sorunca Yaşar Nuri Öztürk şu yanıtı verdi. "Evet var. Toplumun hukukunu sağlayan ayetler vardır. O günkü toplumda yaşandığı için bu ayetler bütün zamanlar için geçerli değildir. Her toplum adaleti temin etmek için kadın erkek arasında mirası düzenler. Kuran'da miras, erkeklere 2, kadına 1 diye düzenlenir. Niçin bunu yapıyor. Çünkü Kuran, ailenin bütün harcamaların yükümlülüğünü erkeğe yüklüyor. Kuran'a göre mal ayrımı ilkesi var. Mesela kadın, her türlü harcamaları yapar ve evin harcamalarını karşılamakla yükümlü değil. Fakat erkek evin tüm harcamalarından sorumludur. Bu yüzden, adaleti sağlama adına erkek güçlendirilmiştir.

KURAN'DA YAZIYOR DİYE UYGULAYAMAZSIN

Bugünkü sistemde ise, evin harcamaları tarafların ikisine de eşit bir şekilde yüklendiği için mirası da eşit paylaştıracaksınız, adil olacaksınız.

Bunlar kamu yararının icatlarına göre her devirde düzenlenecek şeylerdir. "Kuran'da öyle yazıyor" filan diyorlar ama, bugün yapamazsın bu uygulamayı.

Her şeye itiraz edenler, bugünkü hukukun kadın erkek arasındaki eşitliğe hiç dokunmuyor. Çünkü orada menfaatleri var."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.