''Yaşasın Türk Dünyası, Yaşasın Azerbaycan''

''Yaşasın Türk Dünyası, Yaşasın Azerbaycan''

Azerbaycan New York Derneği, (Azerbaijan Association of New York) Hocalı Katliamı’nın 20’nci yıldönümü münasebetiyle bir miting düzenledi

Azerbaycan New York Derneği, (Azerbaijan Association of New York) Hocalı Katliamı’nın 20’nci yıldönümü münasebetiyle bir miting düzenledi.

Birleşmiş Milletler Binası`nın karşısındaki Dag Hammarskjold Park’ta düzenlenen mitinge Azerbaycan New York Derneği Başkanı Ercan Yerdenli başta olmak üzere dernek üyeleri ve Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı (TADF) Ali Çınar katıldı.

Ali Çınar yaptığı konuşmada  ''Yaptığınız mitingi Federasyon olarak destekliyoruz. Azerbaycan ve Türkiye birdir. Tüm milli davalarda hep beraber bu yola baş koyduk. O nedenle Ermenistan`ın yaptığı bu katliamı kınıyoruz. Yüz yıl öncesine dönmeleri yerine 90`lı yıllardaki bu katliama bakmalılar. Federasyon olarak bizler de hem sokakta olsun hem konferanslarla olsun dünyada sesimizi duyuracağız. `` dedi.


''Batı, Türk Dünyası`na karşı ikiyüzlü''

Azerbaycan New York Derneği Başkanı Ercan Yerdenli de TurkishNY`a yaptığı açıklamada Hocalı Katliamı`nın çok korkunç bir facia olduğunu söyledi. Masum ve silahsız insanların Ermeniler tarafından öldürüldüğünü. Bu soykırımı her sene Birleşmiş Milletler`in önünde protesto edip dünya kamuoyuna iletmeye çalıştıklarını belirten Yerdenli, 21. Yüzyılda yaşanmış bu olaya dünyanın kayıtsız kalmaması gerektiğinin altını çizdi. BM Genel Kurulu`nun kararının Azerbaycan`ın toprak bütünlüğünü tanıdığını söyleyen Yerdenli, Ermeniler`in Azerbaycan topraklarından gitmeleri gerektiğini aktardı.


Yerdenli, Fransa`nın kabul ettiği ''Ermeni soykırımı tasarısı''nın büyük haksızlık olduğunu, aslında tanınması gereken katliamın Hocalı Katliamı olduğunu söyledi. Yerdenli konuşmasına su şekilde devam etti: Batı kamuyou Türk dünyasına ikiyüzlülük yapıyor. Bu maalesef her zaman böyledir. Kendileri de 1915 olaylarının soykırım olmadığını biliyorlar. Azerbaycan, Türkiye güçlü olduğu müddetçe o toprakları barış yoluyla alamazsak, savaşarak alacağız. Azerbaycan`ı kurtarmakta kararlıyız.

``Yaşasın Türk Dünyası, Yaşasın Azerbaycan ve Kahrolsun Ermenistan`` sloganları atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.



Ebru DOĞAN-TurkishNY.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.