"Yaşını büyütenler yararlanamayacak"

"Yaşını büyütenler yararlanamayacak"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Yaşını büyütenler bedelli askerlikten yararlanamayacak" açıklamasında bulundu.

"Bedelli Askerlik Tasarısı" haftaya Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşacak. Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Yaşını büyütenler yararlanamayacak" dedi.

Bedelli ve dövizle askerliğe imkan tanıyan yasa tasarısı Meclis Milli Savunma Komisyonu'ndan geçti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan ise bedelli askerlik yapmak isteyenlere "yaş" uyarısı geldi.

Bakan Yılmaz, mahkemede yaşını düzelten ve yükseltenlerin yasadan yararlanamayacağını bildirdi.

Komisyonda bedelli yaşının 28'e indirilmesi ve geliri olmayanlardan bedel alınmaması yönündeki önergesi ise reddedildi. Tasarı hakkında komisyonda bilgi veren Bakan Yılmaz, "Bizim askerlik kanununda çok açık bir madde var. 'Askerlik çağına girdikten sonra yaş düzeltmelerinin hiçbirisi bunu etkilemez' diyor. Dolayısıyla, tüm vatandaşlarımıza diyoruz ki; mahkemede yaş düzeltme, yükseltme bu yasadan yararlanma noktasında sonucu değiştirmeyecektir" dedi. Komisyonda CHP'nin "yaşın 28'e indirilmesi, bedelin düşürülmesi, geliri olmayanlardan bedel alınmaması, elde edilecek gelirin yurt yapımında kullanılması ve silah altında olanların da düzenlemeden yararlanmasına" ilişkin önergeleri reddedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.