Yaşıtları karne alıyor ama onlar

Yaşıtları karne alıyor ama onlar

KONYA- Yaşıtlarının karne aldığı okulun önünde dileniyorlar.

Konya'da yaşları 6 ila 9 arasında değişen 5 çocuk, akranları karne sevinci yaşarken onlar dileniyor. Dilencilik yapan çocukların en büyük hayali, bir gün, önünde dilendikleri okulda öğrenci olabilmek.

Bugün Türkiye'de yaklaşık 16 milyon öğrenci karne sevinci yaşadı. Bazı öğrenciler ise eğitim görmeleri gereken yaşta, ekonomik sebepler başta olmak üzere ya tarlada çalışıyor ya da başka işlerle meşgul oluyor. Konya'nın Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan İhsaniye İlköğretim Okulu'nun önünde her gün beş çocuk adeta mesai yapıyor. Akranlarının eğitim gördüğü okulun önünü mesken edinen çocuklar, dilencilik yapıyor. Mahalle sakinleri, çocukların her sabah erkenden okulun önüne bırakıldığını, akşam geç saatlerde ise alındığını belirtiyor.

Yüzlerinde gülümse eksik olmayan 5 küçük çocuk, soğuk havaya rağmen babalarının kendilerini bıraktığı yerden ayrılmadan saatlerce dileniyor. 7 yaşındaki Gülsüm, "Babam bizi sabah erkenden buraya getiriyor. Biz de amcalardan, teyzelerden para istiyoruz. Verdikleri paraları babam akşam bizi almaya gelince ona veriyoruz." dedi. 8 yaşındaki Fatma Nur ise babalarının, kendilerini bıraktıktan sonra kahveye okey oynamaya gittiğini ve öğlen saatlerinde tekrar yanlarına gelip karınlarını doyurduğunu söyledi.

Elinden balonunu düşürmeyen Ayşe ise "Babam bana söz verdi. Parası olunca oyuncakçıda gördüğümüz bebekten alacak. O yüzden çok para kazanmam lazım." diye konuştu. Okula gitmediklerini söyleyen küçük çocukların ortak hayali ise babaları tarafından önünde dilendirildikleri okulda öğrenci olmak.
 

Etiketler :