YAŞ'ta balyoz'a terfi yok!

YAŞ'ta balyoz'a terfi yok!

YAŞ'ın ikinci gününe 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız konusunda yaşanan krizin damgasını vurduğu öğrenildi.

YAŞ'ın ikinci gününe 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız konusunda yaşanan krizin damgasını vurduğu öğrenildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yapılacak atama konusunun ele alındığı toplantıda Iğsız'ın bu göreve atanması yönündeki yorumlara Başbakan Erdoğan'ın "Yok öyle bir teamül" diyerek itiraz ettiği ortaya çıktı.

Abdülkadir Selvi'nin haberi

Yaşanan bu kriz üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı için bir atama kararnamesi hazırlanmadı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Iğsız'ın atanıp atanmayacağının bugün netleşmesi bekleniyor. Şura kararları çarşamba günü Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

BAŞBAKAN'IN TEAMÜL İTİRAZI

YAŞ'a damgasını vuran 'Iğsız krizinin' Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacak ismin müzakere edilmesi sırasında yaşandığı öğrenildi. Iğsız'ın Kara Kuvvetmeri Komutanlığı'na atanmasını savunan YAŞ üyelerinin "Teamül 1. Ordu Komutanlığı'ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gelmesidir" şeklindeki değerlendirmeleri üzerine Başbakan Erdoğan'ın "Yok öyle teamül. Jandarma Genel Komutanı da Kara Kuvvetleri Komutanlığına gelebiliyor. Sayın Işık Koşaner de Jandarma Genel Komutanlığı'ndan geldi" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın Jandarma Genel Komutanlığından Kara Kuvvetleri Komutanlığına gelen Aytaç Yalman örneğini ise vermediği öğrenildi. Bu tartışma üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı için herhangi bir kararnamenin imzaya açılmadığı ifade edildi.

IĞSIZ OLMAZSA IŞIK

Bu arada YAŞ toplantısında Iğsız krizi aşılamadığı takdirde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Atilla Işık'ın atanacağı konuşuluyor. Işık yaş haddi nedeniyle bu görevde bir yıl kalacak.

BALYOZCULARA 1 YIL BEKLEME

Öte yandan Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde başlayan Balyoz Darbe Planı nedeniyle haklarında yakalama kararı çıkartılan subayların ise terfi ettirilmeden görev sürelerinin bir yıl uzatılması kararının alındığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "İş buraya geldikten, yakalama kararı çıktıktan sonra terfi ettirmeyin" şeklindeki uyarısının da bir yıl bekleme kararı alınmasında etkili olduğu ifade edildi.

Bu arada ilk gün görüşmelerinde Korgeneral Yalçın Ataman ve Servet Yörük'ün orgeneralliğe yükseltilmesine karar verildiği belirtildi.

Yeni Şafak

Etiketler :