Yaşta İki Asker İhraç Edildi

Yaşta İki Asker İhraç Edildi

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki Yüksek Askeri Şura kararları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunuldu.

 

Orgeneral Başbuğ ve Bakan Gönül, şura kararlarını Cumhurbaşkanı Gül'e arz etmek üzere saat 18.30'da geldikleri Çankaya Köşkü'nden saat 19.30'da ayrıldı.

Yüksek Askeri Şura toplantısında, ''son dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekat'' konusunda bilgi verildiği bildirildi.

Yüksek Askeri Şura toplantısına ilişkin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Yüksek Askeri Şura'nın olağan toplantısının, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Toplantıda; Son dönemde Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yürütülen asimetrik psikolojik harekat konusunda bilgi verilmiş,

Türk Silahlı Kuvvetlerinin harbe hazırlık durumu incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler görüşülmüştür.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde irticai tutum ve davranışları tespit edilen 2 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.'' 

Etiketler :