'Yayın ihalesine girmemiz engellendi'

'Yayın ihalesine girmemiz engellendi'

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saran'dan Bloomberg HT'ye önemli açıklamalar...

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Bloomberg HT’de yayınlanan Devre Arası programında bu seneki yatırım planlarını, Fenerbahçe’ye bakışını ve Amerikan Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi’nden geçen Soykırım Tasarısını değerlendirdi.

Saran, Tasarı’nın ABD’de bir iç politika konusu olduğunu hatırlattı ve “Bir bardak suda fırtına koparmayalım. Gerekli tepkiyi gösterelim ama kızgınlıkla hareket etmeyelim. Bunun Kongre’nin Genel Kurulu’na intikal edeceğini sanmıyorum. Yerel politika bir gol attı. Ama Kongre’ye getirmeleri çok düşük bir olasılık” dedi. Saran, iki yıl önce Hillary Clinton’la yaptığı ilk görüşmede konuyu dile getirdiğini söyledi ve “Clinton bana o zaman, şimdiye kadar Türkiye’den neden kimse gelip anlatmadı, diye sitem etmişti. Sürecin devam etmesi gerek. Aksi takdirde diaspora güçlenir” dedi.

Saran, “Kapılar açılırsa ben bile Ermenistan’da yatırım fırsatlarına bakıyorum. Gerek enerji gerekse futbol alanlarında önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum”dedi.

Krom Madenlerinde büyüyecek

Krizle birlikte fiyatı düşen kromun yeniden yükseldiğine dikkat çeken Sadettin Saran, “Biz çok düşükken Kastamonu’da krom madeni almaya karar verdik. Üretimimizin büyük bir kısmını da Çin’e ihraç edeceğiz” dedi. Saran, halihazırdaki üretimlerinin yılda 40.000 ton olduğunu belirtti.

“İhaleye girmeyin” dediler

Saran Holding’in Medya ve yayın bölümünün yurtdışındaki maçların HD kalitesinde prodüksiyonuna davet edildiğini söyleyen Sadettin Saran,  Milli Takım’ın maçlarının yayın haklarının ihalesi ile ilgili 2. Asliye Hukuk Mahkemesinden aldırdıkları tedbir kararını da değerlendirdi. Yayın haklarının rüçhan haklarının kendilerinde olduğunu belirten Saran, “İhaleye biz girmek istedik, almadılar. Yayıncı kuruluş şartı koydular. Zaten tedbir de o nedenle konuldu. Bir de orada daha önceden kalan bir rüçhan hakkı söz konusuydu” dedi.

Fenerbahçe hala en büyük şampiyon adayı

Fenerbahçe’nin bu sene çok iyi gitmediğini söyleyen Sadettin Saran “Ama her durumda yine de şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe’dir. Kulup yönetiminde çok paralar harcandı, dengeler bozuldu. 11 yılda 800 milyon harcanmış. Avrupa’da bu kadar rakamı harcayanlar UEFA’da ciddi şeyler yapıyorlar” dedi.

Etiketler :