Yazar Fatma Çetin Kabadayı’ya Halk Şairi Unvanı verildi

Yazar Fatma Çetin Kabadayı’ya Halk Şairi Unvanı verildi

habername.com köşe yazarlarından Eğitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayı Kültür Bakanlığınca açılan sınavı kazanarak ‘Halk şairi’ ünvanı almaya hak kazandı.

2019 yılında Şair Hikmet SAVCI (Hikmetî) tarafından Mehlika mahlası verilen şair, şiirlerini davet edildiği birçok şiir şöleni ve programlarda seslendirdi. Bu güne dek beş şiir şöleni de hazırlayan Kabadayı, daha çok aşk, gurbet, sevgi ve hayata dair şiirleriyle tanınmaktadır.

Çocuk Kitapları ve Polisiye eserleri ile tanınan ve 43 esere imza atan yazar, “Şiir, ruh zarafetimizi simgeler, ona bir tutuldunuz mu asla bırakamazsınız. Yaşam biçiminize yol gösterir. Şiirsiz bir dünya şair için zindandan farksızdır. Ben, ortaokul yıllarımdan beri şiirle iç içeyim. Rahmetli dedemden dinlediğim şiirlerle büyüdüm. Şiire olan sevgim ve ilgim hep artarak devam etti. Bu yolda bana desteğini esirgemeyen birçok ustam, şair dostlarım da oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Artık, Rabbim nasip ederse; ismi çoktan belli olan şiir kitabım için hazırlıklara başlayacağım,” dedi.

İLESAM ve Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi olan yazar, Kültür Bakanlığı’nın da desteklediği Kayseri ÇINGI Dergisinde, edebiyatevi.com’da şiirlerine ve yazılarına yer vermektedir.

habername.com ailesi olarak yazarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

272279601-290215499755074-3248010732715655445-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.