Yazar Hüseyin Üzmez tahliye edildi

Yazar Hüseyin Üzmez tahliye edildi

Yazar Hüseyin Üzmez, Bursa'da 'küçük yaşta kıza cinsel istismar' iddiasıyla yargılandığı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklu bulunduğu süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

"Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu" iddiasıyla 2.5 yıldır tutuklu bulunan yazar Hüseyin Üzmez tahliye oldu.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "cinsel istismar" suçundan tutuklu olarak yargılanan yazar Hüseyin Üzmez, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Mağdure B.Ç.'in annesi L.Ç. ise duruşmaya gelmedi. Üzmez, besmeleyle çıktığı sanık kürsüsünde yaptığı savunmada, "Kur'an'da, 'Yalan söylemeyin' buyuruluyor. Ben yalan söylemiyorum. Sizi çok seviyorum. Dalkavukluk, yağcılık yapmıyorum. Şaheser yazdınız. 360 sayfalık bu şaheserde benim beraatim yazıyor. Ben sevilen bir insanım. 45 eserimden 24'ü ödül aldı. Karımdan ayrıldım. Yuvam yıkıldı. Mağdure B.Ç.'nin babası, şu an huzurda bulunan müşteki bir Kıbrıs kahramanıdır. Benim şerefim lekelenince avukatım Emir Ali Kav da resmen intihar etti. Bu resmen bir intihardır" diye konuştu.

Mahkeme, "küçük yaştaki kızın cinsel istismarına yardımcı olduğu" iddia edilen anne L.Ç.'nin oy çokluğuyla beraatine, 2,5 yıldır tutuklu olan yazar Üzmez'in ise "cinsel istismar" suçundan 13 yıl 1 ay 15 gün hapsine hükmetti. Üzmez, "kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak" suçundansa beraat etti. Bu kararla birlikte tahliye edilen Üzmez, Yargıtay'ın cezayı onaması halinde tekrar tutuklanacak.
Adliyenin arka kapısından çıkarılarak cezaevi aracına bindirilen Üzmez, "Allah'ıma çok şükrediyorum. Beklediğim bir karardı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :