Yazardan Erdoğan'ı inciten söz

Yazardan Erdoğan'ı inciten söz

Hükümet açılım buluşmaları son sürat devam ediyor. Erdoğan bu kez tanınmış edebiyatçılarla buluştu..

 

Başbakan Erdoğan kahvaltıya gelmeyen edebiyatçıları eleştirdi.. Davete gelmeyenlerin "AK Parti'ye kökten karşıyım, onun için katılmadım" sözlerinin kendilerini incittiğini belirten Erdoğan, "Burada torna makinası yok" cevabını verdi..

Erdoğan edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle Dolmabahçe Sarayı'nde bulunan ofisinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.. Yazarlara açılımı anlatan Erdoğan, çözüme kakkı için öneri beklediğini belirtti. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Son dönemde devlet yönetiminde ciddi bir paradigma değişimi yaşanıyor. Bugün dün olmayan bir şey var. O da çözüm iradesidir. Biz hükümüet olarak samimi bir adım attık. Ayrı ayrı adalarda yaşamıyoruz. Ortak bir kaderi paylaştığımız gibi ortak bir geleceğe bakıyoruz. Prangalardan kurtuluyoruz. Samimi bir adım attık. Tek tipleştirmeyi düşünmüyoruz.

Toplum olarak büyük acılar yaşadık. Mazimizden aldığımız ilham ve güçle geleceğimizi inşa edeceğiz. Tek millet olarak tarihten silinmeyecek hikayeleri birlikte yazdık. Fuzuli'den Nedim'e, Orhan Veli'den Aşık Veysel'e kadar niceleri bu toprakların dili ve kalemi oldular.

İnsanımızı birbirine düşürmek için komplolar yapıldı. Ama bu aziz millet kardeşliği her şeyin üzerinde tuttu. Cemil Meriç, "Ağaç kökleriyle yaşar, insanlar da" diyor.

Ben "AK Parti'ye kökten karşıyım, onun için katılmadım" derse, bu bizi incitir. Burada, bu kahvaltı da bulunmak kimseye bir şey kaybettirmez.
Sanatın dili ile siyasetin dili elbette farklıdır ama ben sözün gücüne çok büyük önem veriyorum.

Ben Orhan Pamuk'a reva görülenleri elbette unutmuyorum. İfade özgürlüğü daraltıkdıkça sorunların çözüm imkanı o kadar zorlamıştır.

MOLOTOFLA ÖLEN KIZ VE AHMET TÜRK

Suça itilen çocuklar gmörüş alanımızın dışında değil. Hakkari'de sert muameleye uğrayan çocuk, İstanbul'da molotofla hayatını kaybeden kızımız, Van'da, Samsun'da saldırıya uğrayan siyasetçi gündemimiz dışında değil.

TÜZÜKLERLE ÇARPIŞARAK BÜYÜDÜK

Bu kardeşiniz tüzükleri yaşayarak bugünlere geldi. Biz tüzüklerle çarpışarak büyüdük. Kitapların yasaklandığı, şiir okumanın cezalandırıldığı günlerden bu günlere geldik. Devam eden bir sürecin içindeyiz. Dün dokunulmayanlara bugün dokunulduğu bir sürecin içindeyiz.

Erken yaşta göçüp gidfenler, gök ekinleridir; biz neredeyse 30 yıldır gök ekinlerine şahit oluyoruz.

Alev Alatlı gibi ağlamayı kesip baştan başlamanın zamanı diyoruz. Aşk için kardeşlik için kalem oynatan herkes için şükran borçluyuz. Amacımız yazarlarımızın fikirlerinden azami derecede istifade edebilmektir. Türkiye'ni kardeşliğine yeni bir sayfa açıyoruz.Sanatçılar olmazsa milli birlik ve kardeşlik eksik kalır.

Etiketler :