Yazarımız Mehmet Y. Ulutaş Yine Haklı Çıktı

Yazarımız Mehmet Y. Ulutaş Yine Haklı Çıktı

6 Aralık 2021’de yayınlanan yazısında altın ve gümüş fiyatlarının 2022’de ciddi bir atış göstereceğini ve o yüzden bunlara yatırım yapılmasını tavsiye eden yazarımız Mehmet Y. Ulutaş yine haklı çıktı.

Tüm dünyada artan enflasyon endişesi ile borsalarından çıkmak isteyen ve Ukrayna krizinden en az kayıpla ayrılmak isteyen yatırımcılar binlerce yıldır en “sağlam” yatırım aracı olarak görülen altın ve gümüşe yöneldi.

Yazının yayınladığı gün olan 6 Aralık 2021’de altın ons fiyatı 1.785$ ve gümüş ons fiyatı ise 22$ civarıydı. Bugün yani 24 Şubat 2022 itibariyle altın ons fiyatı 1.963$ ve gümüş ons fiyatı ise 25,5$ civarı. Yani son iki buçuk ay içerisinde altın fiyatları Amerikan Doları bazında %10 artarken gümüş fiyatları yine Amerikan Doları bazında %16 arttı. Aynı süreçte TL bazında altın fiyatları %15 artarken gümüş fiyatları ise %18 arttı.

Yazarımız Mehmet Y. Ulutaş Habername’ye yaptığı yeni açıklamada altın ve gümüş fiyatlarının bu yılın sonuna kadar hem Amerikan Doları ve hem de TL bazında ciddi oranlarda artmaya devam etmesini beklediğini ifade etti.

Mehmet Y. Ulutaş'ın 6 Aralık 2021’de Habername'de yayınlanan yazısı:

https://www.habername.com/yazi-turkiyede-moraller-bozuk-13066.htm

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.