Yazarlık Okulu Kayıtları Başlıyor

Yazarlık Okulu Kayıtları Başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği, Mamak Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, MEB Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yazarlık Okulu kayıtları başlıyor.

Mamak Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin 21-25 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Ankara Edebiyat Festivali’ kapsamında açılacak Yazarlık Okulu 21 Eylül 2022 tarihinde başlayacak.

Mûziki Muallim Mehtebi’nde gerçekleştirilecek ilk dersi Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan verecek.

Türkiye Yazarlar Birliği, Mamak Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, MEB Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Yazarlık Okulu kayıtları başlıyor.

Yazarlık Okulu başvuruları TYB Genel Merkezi, Mûziki Muallim Mektebi ile Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi‘ne yazılı olarak yapılabilecek. Yine başvurular yazılı olarak tybankaraşubesi@gmail.com adresine gönderilebilecek.

Temel yazarlık derslerinin yanında uygulamalı metin yazma ve yorumlama eğitiminin verileceği Yazarlık Okulu 10 hafta sürecek. İlk dersinin Mûziki Muallim Mehtebi’nde yapılacak Yazarlık Okulu’nun diğer dersleri TYB Ankara Şubesi’nde devam edecek. Dersler cumartesi günleri saat 13.30 ile 15.30 arasında gerçekleştirilecek.

Alanında yetkin ve uzman kişilerin ders vereceği Yazarlık Okulu son başvuru tarihi ise 19 Eylül 2022’e kadar devam edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan TYB Ankara Şube Başkanı yazar-şair Mehmet Sait Uluçay, Yazarlık Okulu’nun yazmak isteyenler için ilk adım olacağını ve katılımcıların yazma yolculuğunda büyük tecrübeler edineceklerini belirterek, özellikle genç yazar-şair adayları için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Kültür ve sosyal belediyecilik noktasında seçkin örnekler veren Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse ve belediye çalışanlarını katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür eden yazar-şair Uluçay, yerel yönetimlerin kültür, sanat ve edebiyata ilgi göstermesinin ülkenin entelektüel hayatının gelişmesinde önemli katkılar yapacağını söyledi.

Yazarlık Okulu için geniş bilgi: 0545 831 97 97

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.