Yazıcıoğlu için heyet kuruldu

Yazıcıoğlu için heyet kuruldu

BBP, suikast iddiasını araştırmak üzere heyet kurdu.Kazayı Alman ve Amerikalı ekipler araştıracak.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından helikopterin Kahramanmaraş'ta düşmesinin bir kaza olup olmadığı konuşulmaya başlandı. BBP Genel Merkezi'nde olayı araştırmak üzere bir komisyon kurulurken, partililer Yazıcıoğlu'nun ölümünün bir kaza olmadığı yönünde kesine yakın bir kanaate sahip.


BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, kamuoyunda Yazıcıoğlu'nun vefatıyla ilgili soru işaretlerinin kendilerinde de var olduğunu söyledi. Bozok, kazanın duyulmasının ardından yaşanan bilgi kirliliğine ve şüphe oluşturacak ipuçlarına dikkat çekerek, "Bazı şeyleri birleştirdiğiniz zaman, ister istemez şüpheye kapılıyor insanlarımız. Sokağa çıktığınızda olayla ilgili kasıt arıyorlar. Biz de kasıt arıyoruz" dedi.


BBP'nin merhum lideri Yazıcıoğlu'nun son yıllarda geçirdiği kazalara dikkat çeken Hasan Hüseyin Bozok, "O kadar kaza tesadüf mü, değil gibi geliyor" sözleriyle tüm camianın genel başkanlarının hayatına kast edildiği yönündeki kanaatine tercüman oldu.


Genel Merkez'de BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu başkanlığında bir araştırma heyeti oluşturulduğunu belirten Bozok, şöyle konuştu: "Bazı şeyleri söylemek için erken. Genel merkezimizde büyüklerimiz sürekli toplantı halindeler. Büyüklerimiz araştırma heyeti tertip ettiler. En kısa zamanda net bir açıklama genel merkezimizden kamuoyuna duyurulacak. Kasıt var mı, suikast mı değil mi, bir an önce yapılmasını bekliyoruz, yapılacak inşallah."
Helikopter kazasını Amerikalı ve Alman ekipler araştıracak

Hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını araştırmak üzere Amerika ve Almanya'dan uzman ekip gelecek.

6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasını Ulaştırma Bakanlığı'na ait ekipler araştıracak. BBP yetkilileri de kazanın üzerindeki sis perdesini aralamak için Amerika ve Almanya'dan helikopter kazalarında uzman bir ekibi Türkiye'ye getiriyor. Ekibin hafta sonuna kadar Türkiye'de olması bekleniyor.

BBP yetkililerinin İçişleri Bakanlığı'ndan talep ettiği helikopter enkazının yerinden kaldırılmaması yönündeki talepleri de kabul edildi. (CİHAN)

BBP'DEN ENKAZIN KORUNMASI VE KALDIRILMAMASI TALEBİ

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaza geçirdiği helikoptere ait enkazın korunması ve kaldırılmaması için İçişleri Bakanlığından talepte bulunduklarını, bu talebin olumlu karşılandığını bildirdi.

Şanverdi, BBP Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına ilişkin sorularını yanıtladı.

Kazanın neden olduğu noktasında kesin ve resmi bir veri olmadığını ifade eden Şanverdi, Ulaştırma Bakanlığına bağlı bir ekip tarafından kaza kırım raporu hazırlandığını, İçişleri Bakanlığı'ndan enkazın korunması ve kaldırılmaması talebinde bulunduklarını ve talebin kabul edildiğini söyledi.

''BBP olarak ABD ve Almanya'dan iki uzman heyet getireceğiz'' diyen Şanverdi, bu heyetlerin verecekleri raporlardan sonra kazanın nedeni konusunda bilgi vereceklerini anlattı. Uzman ekiplerin hafta içinde geleceğini dile getiren Şanverdi, ''Elimizde henüz kaza raporu yok'' dedi.

 
habervaktim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :