Yazıcıoğlu kazasında flaş gelişme

Yazıcıoğlu kazasında flaş gelişme

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazadan sonra 'Yok' denilen GPS cihazının, helikopterde 3 tane olduğu anlaşıldı. İlk fotoğraflarda görülen cihazlar, bir gün sonra yoktu!

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından sonra birbiri ardına ortaya çıkan skandallara bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre yön gösteren "GPS" cihazları helikopterde yoktu.

Pilot da bu yüzden "görerek iniş" yapmayı seçmiş, kaza bu nedenle meydana gelmişti. Ancak yapılan araştırmalarda helikopterde, iddiaların aksine 3 ayrı GPS cihazı bulunduğu ortaya çıktı. Bunlardan birisi, ARGUS 5000CE cihazıydı. İsteğe göre her 2.5 ya da 10 saniyede bir kayıt yapan bu cihaza ulaşılabilseydi, Yazıcıoğlu'nu ölüme götüren kazanın nasıl meydana geldiği anlaşılabilecekti. İkinci GPS cihazı ise GNS 430'du. anteni ve telsiz kutusu bulunan bu cihazın da yön gösterme özelliğinin yanı sıra arazi ve seyrüsefer olmak üzere iki bilgi kartı bulunduğu öğrenildi.

VİDALAR SÖKÜLMÜŞ


Üçüncüsü de mobil GPS cihazı olan SKYMAP IIIC... Helikopterin ön paneline monte edildiği belirlenen bu cihaz ise 3 çeşit hafıza kartına ve pili çıkartılsa dahi bilgileri saklama özelliğine sahip... İşte kazadaki tüm sırları ortaya çıkartacak bu 3 GPS cihazının helikopterde olduğu, enkazdan çekilen ilk fotoğraflardan ortaya çıktı! Cihazların, ön panelde "sabit" olarak yer aldığı görüldü. Ancak bir gün sonra giden ekibin çektiği fotoğraflarda, cihazlar yoktu! İki fotoğraf da incelendiğinde durum fark edildi. GPS'lerin, kazanın ardından vidaları sökülüp çıkartılarak alındığı ve vidaların tekrar takıldığı anlaşıldı

Etiketler :