Yazıcıoğlu kazasında müthiş iddia

Yazıcıoğlu kazasında müthiş iddia

'Yazıcıoğlu'na suikast mi yapıldı' iddiası Meclis Araştırma Komisyonu gündeminde. CHP’li Seyhan uykularını bölen şüpheyi anlattı.

ANKARA- Muhsin Yazıcıoğlu ölümüne neden olan helikopter kazasıyla ilgili rapor kimseyi tatmin etmedi. Meclis’te ikinci kez kurulan Araştırma Komisyonu yeni raporunda kaza dışındaki iddiaları da değerlendirmeye karar verdi. CHP’li Komisyon Üyesi Tacidar Seyhan komisyon toplantısında kaza olduktan bir süre sonra Yazıcıoğlu'nun bulunduğu ancak bu bilginin saklandığı şüphesini açıkça dile getirdi.

Şüphesini, “Ben gece yatarken, “Ya acaba bunu birileri buldu da sonra o bulguyu gizlemeyi mi tercih etti” diye düşünmüyor değilim” diye dile getiren Seyhan bunun nedenini ise, “Önemli gizli bilgi vardır, yani yok olması gereken. Bir şeyler biliyordur, bilemem” diye açıkladı.

SAĞ ÇIKMASI İSTENMEMİŞ OLABİLİR!

Kaza kırım raporu çıkmadan çalışmalarını tamamladığı için yeniden kurulan Muhsin Yazıcıoğlu Kazasını Araştırma Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Komisyon üyelerine Yazıcıoğlu’nun koruma tebliği, kule görüşmeleri, kazanın ve arama çalışmalarının olduğu günlerin hava durumu raporu, Turkcell’in kazadan hemen sonra gönderdiği yer tespit haritası, Kayseri Valisi’nin “Bulduk” açıklamasına neden olan istihbarat raporunun 10 ile gönderilmesiyle ilgili pek çok yeni belge dağıtıldı. Bu belgelerin daha önce dağıtılmamasından şikayet eden CHP’li Seyhan toplantıda yeni gelen belgeleri sıralayarak “Burada bir sıkıntı var. Biz komisyonda bir ikna içerisinde değiliz. Bu konunun açıklığa kavuşturulması lazım. Ben zaman zaman, akşam gece yatarken, “Ya acaba bunu birileri buldu da sonra o bulguyu gizlemeyi mi tercih etti” diye düşünmüyor değilim. Bunu da düşünüyorum” dedi.

Tacidar Seyhan’ın bu sözlerine MHP’li üye Kürşat Atılgan, “Neden gizlensin” diye karşılık verdi. Tacidar Seyhan, “Neden gizlesin? Yaralılarsa sağ çıkmasını istememiştir. Önemli gizli bilgi vardır yok olması gereken. Bir şeyler biliyordur, bilemem. Onu bu işi yapana soracaksın eğer yapmışsa” yanıtı verdi.

SİYAH GİYSİLİ ADAMLAR

Komisyonda BBP’nin şüpheli davranmasına neden olan İsmail Güneş ile İHA muhabiri arasındaki, “Düştüğümüz yeri bilmiyorum. Etrafta 5-6 tane siyah giysili insanlar var” iddiası da konuşuldu. AK Partili Mustafa Çetin, bu iddiaya, “5 kişi kara kara giyinmiş. Adam canlı yayına bağlanmış niye söylemiyor. Her kazadan sonra böyle tevatürler çok çıkar” diyerek mesafeli yaklaştı, ancak hazırlayacakları raporda bu iddialara mutlaka yanıt verilmesi gerektiğini söyledi. Çetin, “İki şey olabilir. Helikopteri hava sorunu dışında dışarıdan füze atarak veya elektronik sinyalle düşürmek mümkünse sonunda bunu rapora yazalım. Böyle bir şey var mı yok mu? İhtimal. Çünkü artık bunu yazmaktan başka çare yok” dedi. MHP’li Atılgan da, “Ben de katılıyorum. Kaza kırımdaki kazanın oluş sebepleri falan ayrı şey. Ama bu kaza hakkında kanaatimizi yazalım. Bu bir hava kazasıdır veyahut bu kazada birtakım şüpheli şeyler görülmektedir gibi şeyler söyleyelim” diye destek oldu.

İSTİHBARATA DA SORULACAK

Komisyonun MHP’li üyelerinden Hasan Özdemir’in de istihbarat birimleriyle ilgili bir önerisi oldu. Jandarma, Emniyet İstihbaratlarını ve MİT’i de bu konuda dinleme önerisi getiren Özdemir, “Yazıcıoğlu bir çok terör örgütüne hedeftir. Birinci derecede koruma altındadır. O günden bu güne bununla ilgili yasa dışı örgütlerde bir üstlenme var mıdır? Veya bunlardan birinin suikast yapma ihtimali var mıdır. Hassas bir bölge. PKK oraya birkaç sene karargah kurmuş. Yazıcıoğlu kazasında bir suikast yoktur veya vardır şeklinde aldıkları bir istihbarat var mı?” diye sorulmasını istedi.

Komisyon üyeleri bundan sonraki toplantılarında Turkcell, Avea uzmanları ile elt cihazları ile ilgili denizcilik müsteşarlığını dinleyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :