Yazıcıoğlu Pakistan'da yaşatılacak!

Yazıcıoğlu Pakistan'da yaşatılacak!

BBP'liler, helikopter kazasında kaybettikleri genel başkanları Muhsin Yazıcoğlu'nun ismini Pakistan'da yaşatacak.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, merhum ebedi genel başkanlarının ismini sel felaketinde büyük zarar gören Pakistan'da Muhsin Yazıcıoğlu Köyü kurarak ölümsüzleştireceklerini söyledi. Partilerinin, Pakistan'da selzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için 55 metrekare büyüklüğünde ahşap evler yapılacağını belirten Kılınç, çok sayıda ev yaparak Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'nü kuracaklarını ifade etti. 

Muhsin Yazıcıoğlu Köyü projesinin muhtereme eşi Gülefer Yazıcıoğlu himayesinde yapıldığını bilgisini veren Kılınç, kış gelmeden kardeş ülke Pakistan halkına sıcak bir yuva kurmak istediklerini kaydetti. Kılınç, "Önümüz kış Pakistanlı kardeşlerimizi soğuk günler bekliyor. BBP, olarak Pakistan'da kuracağımız Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'yle kardeşlerimize sıcacık çorbalarını içebilecek ve soğuktan korunmak için evler kurmak istiyoruz. Kardeşlerimiz kış ayazında üşümemesi için bir tuğla da biz koyalım. Pakistanlı genç kızlar ve gelinler Kurtuluş Savaşı'nda kulaklarında küpe ile ellerindeki bilezikleri ülkemize göndermişti. Şimdi vefa zamanı bizde. Muhsin Yazıcıoğlu Köyü'ne bir tuğla da biz koyalım." diye konuştu.

Son 100 yılın en büyük sel felaketinden 20 milyon Pakistanlının etkilendiğini belirten Kılınç, doğal afette 1 milyon 300 bin kişinin evinin yıkıldığını, 20 bin köyün de haritadan silindiğini kaydetti.

CİHAN

Etiketler :