Yazıcıoğlu programında hüzün!

Yazıcıoğlu programında hüzün!

Türkiye'yi yasa boğan tartışmalı helikopter kazası ile hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün birinci yılında anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene çok sayıda Ordulu ilgi gösterdi. Görüntüler ile Yazıcıoğlu'nun hayatından kesitlerin sunulduğu törende küçükler de Yazıcıoğlu'nun şiirlerini seslendirdi. 

Baştan sonra duygulu bir ortamda geçen törende izleyicilerin, zaman zaman görüntüler, zaman zaman Yazıcıoğlu'nun sesinin yansıya gelmesinden etkilenerek gözyaşını tutamadığı görüldü. Yazıcıoğlu ile özdeşleşen ve cezaevinde yazdığı belirtilen 'Üşüyorum' şiiri okunurken ağlayanların sayısı arttı.

Törende, Yazıcıoğlu ile yaşadıkları anıları paylaşanlar da oldu. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Yazıcıoğlu ile Ulubey Belediye Başkanlığı döneminde tanıştığını belirterek, "Sade biri olarak tanıştık, sıcacık dostluğunun beni sardığını hissettim. Bu tanışmadan sonra defalarca yüz yüze görüştük. Muhsin Yazıcıoğlu, insan odaklı ve sevgi odaklı olmuştur. İnanıyorum ki Allah onu cennetine almıştır." dedi.

Kabataş'ta bir süre belediye başkanı olarak görev yaptıktan sonra, belediye seçimlerini kaybettikten 5 yıl sonra hayata küstüğünü aktaran Cemalettin Kabataş ise, "Bir gün bir telefon geldi. Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu beni arıyordu. Bana şöyle dedi, 'Ben 7 sene cezaevinde kaldım. Orada her türlü işkenceyi gördüm. Bana elektrik verdiler. Ama ne devletime küstüm, ne mücadeleme küstüm, ne milletime küstüm.' dedi. Beni toparlayan, kendime getiren onun bu sözleri oldu." diye konuştu.

Yine Yazıcıoğlu'nu rüyasında gördükten sonra şiir yazan Gülsevil Kılıç (13) şiirini okudu. Gülsevil Kılıç, Yazıcıoğlu'nu karlar üzerinde gördükten sonra yazdığı şiiri okudu. Bazı dinleyicilerin gözyaşına boğulmasına neden olun şiir istek üzerine Gülsevil Kılıç tarafından ikinci kez okundu.

Törenin son bölümünde, bir kez daha okunan Üşüyorum şiiri bazı katılımcıların hıçkırarak ağlamasına neden oldu. cihan

Etiketler :