Yazıcıoğlu, Şarkışla'da gözyaşlarıyla anıldı

Yazıcıoğlu, Şarkışla'da gözyaşlarıyla anıldı

BBP Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, baba ocağı olan Şarkışla'da ölümünün 2. Yıl dönümünde hemşerileri tarafından anıldı. Şarkışla Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivas'ın Şarkışla ilçesi Kapalı Sporsalonu'nda, BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 2. Yıl dönümünde düzenlenen 'Göz Yaşı Geceleri' adlı anma programına Yazıcıoğlu'nun hemşehrileri yoğun ilgi gösterdi. Salonu dolduranlar Yazıcıoğlu için gözyaşı döktü. Programa, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu, abisi Yusuf Yazıcıoğlu, kız kardeşi, Şarkışla'da bulunan akrabaları, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, BBP Sivas ve Şarkışlalı partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anma programında açılış konuşmasını yapan Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin, "Hemşerimiz, kardeşimiz, bu toprağın evladı olan Muhsin Yazıcıoğlu için tüm Şarkışla halkı burada toplanmış bulunuyoruz. Onu baba ocağı Şarkışla'dan rahmetle anıyor, anma programına katılan ailesi ve Şarkışla halkına teşekkür ediyorum." dedi. Gültekin, onun davasında emanet ettiği Şarkışla'ya sahip çıkacaklarını belirtti. Daha sonra konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Anma programına katılanları selamlayarak, Sivas özellikle de Şarkışla bize genel başkanımızın emaneti ona sahip çıkmalıyız ve sahip çıkacağız" dedi.

Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da iki yıldır Şarkışla'ya gelemediğini, eşi vefat ettiğinden sonra kaza sürecini takip ettiklerini, bundan sonraki süreçte sık sık bir araya gelip daha çok görüşeceklerini ifade etti. Slogan atan gençlere seslenen Yazıcıoplu, "Siz onun davasına sahip çıkarsanız bir Muhsin gider, bin Muhsin gelir. Bu vatan Muhsinsiz kalmaz. Yazıcıoğlu, genel başkan tam bir Sivas aşığıydı. Onlar hep bana sahip çıkıyorlar, acaba ben görevimi yapabiliyor muydum derdi, hep endişesini yaşardı. Ben Şarkışla'da görüyorum ki başkan gideli vefat edeli 2 sene oldu ama siz başkanla birliktesiniz ." diyerek programa gelenlere teşekkür etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalın Topçu da Şarkışlalılardan 5 Nisan'da meclis vekillerine sunmak üzere idamın geri getirilmesine yönelik imza kampanyasına destek istedi. BBP Genel Başkanı Topçu, bölücü terör, ekonomik terör ve ahlaki terör suçları için idam cezasının geri getirilmesini istediklerini söyleyerek Şarkışla halkından destek istedi. Muhsin başkanı baba ocağında anmaktan gurur ve onur duyduğunu belirten Topçu, "Şarkışlalılara O'na sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Hükümete ve muhalefete seslenen Topçu, teşkilatların, idam cezasının geri getirilmesi için imza kampanyası başlattığını söyleyen Topçu, ülke genelinde toplanan imzaların 5 Nisan da TBMM Başkanlığı'na ve meclis vekillerine sunulacağını ifade etti. Topçu, idam cezasının kaldırılması için kararı milletin vermesi gerektiğini vurgulayarak referandum yapılmasını da istedi. Topçu, "İdama karşı olanlar gitsinler İlayda'nın annesinin yüzüne baksınlar" dedi.

Programa katılanlara karanfil dağıtılırken, Gülefer Yazıcıoğlu'nun konuşması sırasında bazı bayanların gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlendi. BBP Genel Başkanı Topçu, çocuklarla yakından ilgilenerek onlarla fotoğraf çektirdi. Muhsin Başkanın adının verildiği Muhsin Alperen adlı küçük bir çocuk ilgi odağı oldu. Anma programına katılan Mesude Nevruz adlı genç bir kız ise Yazıcıoğlu için yazdığı şiiri Gülefer ve Furkan Yazıcıoğlu'na okuyarak hediye etti. Program 'Gözyaşı Geceleri' adlı gösteriyle son buldu.

Etiketler :