Yazıcıoğlu suikasta kurban gitti

Yazıcıoğlu suikasta kurban gitti

Güzel, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir suikasta kurban gittiğine neredeyse emin olduğunu söyledi.

BBP Genel Merkez ile Ankara İl Başkanlığı tarafından "I. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu" düzenlendi. Programda konuşan Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) rahmetli lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir suikasta kurban gittiğine neredeyse emin olduğunu söyledi.

BBP Genel Merkez ile Ankara İl Başkanlığı tarafından "I. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu" düzenlendi. Sürmeli Otel'de gerçekleşen sempozyuma Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu da katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra Yazıcıoğlu ile ilgili hazırlanan görüntülü bir sunum yapıldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' adlı şiirinin kendi sesinden dinlenmesi sırasında duygusal anlar yaşandı.

 

Yazıcıoğlu'nun akademik tezlere konu olabilecek bir hayat yaşadığını dile getiren eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, hamasetle onu anlatmanın haksızlık olacağını vurguladı. Yakın bir zamanda kardeşini kaybettiğini hatırlatan Güzel, Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğünü duyduğunda kardeşini kaybetmiş gibi içinin sızladığını ifade etti.

 

Dini bütün, inanmış bir Müslüman olduğunu anlatan Güzel, Yazıcıoğlu'nun Türkçü ama ırkçı değil, milliyetçi fakat ayrımcı olmadığını kaydetti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında bir suikasta kurban gittiğine neredeyse emin olduğunu vurgulayan Güzel, buna ilişkin elinde bir delil bulunmadığını söyledi. Allah rızası için hayatını kaybettiğini dile getiren Güzel, onun yaşayan gerçek bir Alperen olduğunu ifade etti. Hem vatansever hem demokrat olduğunu vurgulayan Güzel, Yazıcıoğlu'nun darbelere karşı çıktığını belirterek, 28 Şubat dönemindeki davranışını örnek gösterdi.

 

 

Prof. Dr. Mustafa Kafalı ise Yazıcıoğlu'nun unutulmaması gereken bir insan olduğunu kaydetti. Davasının emrinde, siyaset uğruna davasını emrine almayan biri olduğuna dikkat çeken Kafalı, onun bir dava adamı olduğunun altını çizdi. Ölümüyle ilgili hislerini de anlatan Kafalı, konuşmalarında bazı şeyleri kendisine anlattığını ve dikkatli olması konusunda uyardığını belirtti. "Benim gönül dünyamda ve milletin gönül dünyasında öyle bir his yarattınız" diyen Kafalı, kolay kolay bir Muhsin Yazıcıoğlu'nun yetişmediğini vurguladı.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da aynı dönem üniversiteye başladıklarını, onun Veteriner Fakültesini, kendisinin ise Hukuk Fakültesini okuduğunu söyledi. Vefatından 4- 5 gün önce telefon açtığını ve görüştüklerini dile getiren Ayhan, iki saate yakın Türkiye hakkında konuştuklarını ve Yazıcıoğlu'nun gönül insanı olduğunu kaydetti.

Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Yazıcıoğlu'nun 2007 yılında parlamento seçimleri öncesi kendilerini ziyaret ettiğini ifade etti. Kendilerine hep cesaret ve moral verdiğini anlatan Yağcılar, birliğe davet ettiğini ve Kosova'da ilk kardeşlik dostluk grubunu kurduğunu belirtti. Yağcılar, vefatından birkaç gün önce Yazıcıoğlu ile İstanbul Havaalanı'nda görüştüklerini söyledi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise onun hayali olan Türk-İslam coğrafyasının her karış toprağından gelen insanlarla andıklarını dile getirdi. Gelecek nesillere örnek ve referans olsun diye böyle bir sempozyum düzenlediklerini anlatan Topçu, Yazıcıoğlu'nun Anadolu coğrafyasında dokunmadığı insanın kalmadığını vurguladı.

 

Sempozyuma katılan diğer konuşmacılar da Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetindeki yerini ve duruşunu, Türk milliyetçiliğine bakışını ve Türk-İslam dünyası ile olan ilişkilerini ve katkılarını anlattı. Anlatılanları büyük bir dikkatle dinleyen Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun zaman zaman duygulandığı gözlendi.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :