Yazıcıoğlu'nun mirası unutuldu mu?

Yazıcıoğlu'nun mirası unutuldu mu?

Diyanet-Sen liderlere Yazıcıoğlu’nun siyasi vasiyetini hatırlattı

45 bin üyesiyle Diyanet iş kolunda yetkiyi elinde bulunduran Diyanet-Sen’in Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi vasiyetini parti liderlerine hatırlattı.  

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Kur'an kurslarına ancak ilköğretimi bitiren çocukların gidebilmesini öngören 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifini hatırlatan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılırken, bu kanun teklifini miras olarak bıraktı. TBMM gündemine aradan geçen bunca zamana rağmen bu teklifin halen neden gelmediğini merak ediyoruz. Merhum Yazıcıoğlu'nun hatırası olan kanun teklifinin hayata geçmesi için daha ne kadar bekleyeceğiz?” diye sordu. Teklif ile, hafızlık ve Kur'an-ı Kerim öğrenimi için ilköğretimi bitirme şartının kaldırılması öngörülüyordu.

Bayraktutar: 28 Şubat düzenlemesine derhal son verilsin

Kur'an kurslarına giden öğrencilere yaş sınırı getiren 28 Şubat düzenlemesine derhal son verilmesini talep eden Bayraktutar,” Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanunu’nun Ek 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrası başta olmak üzere din eğitimi ile ilgili kısıtlama getiren her türlü yasal düzenlemenin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 9.maddesi ve EK 1.Protokol 2.maddesi ile BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve diğer uluslar arası sözleşmelere uyumu sağlanarak din eğitimi hak ve özgürlüğünün sağlanacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Yazıcıoğlu 28 Şubat uygulamasının son bulması için adım atmıştı

Milli-manevi değerlere bağlılığı ile öne çıkan merhum Yazıcıoğlu, 28 Şubat'a sayılı günler kala, din öğrenimiyle ilgili çalışma hazırlamıştı. 18 Şubat tarihinde Meclis Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi milyonlarca insanı yakından ilgilendiriyordu. 28 Şubat süreciyle hafızlık ve Kur'an öğrenimi için yaş sınırlaması getirilmiş, ilköğrenimi bitirme zorunluluğu aranmıştı. Yazıcıoğlu, böyle bir yasağın sadece Türkiye'de olduğuna işaret ederek 28 Şubat'ın haksız uygulamasına son verilmesi için adım atmıştı. Konuyu Meclis Başkanlığı'na taşımıştı. Niye böyle bir çalışma yaptığını ise "Her şahıs, inanç özgürlüğüne ve itikadına uygun olarak eğitim hürriyetine sahiptir" sözleri ile kamuoyuna açıklamıştı. Yazıcıoğlu, yasaklayıcı engellerin bulunduğu 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanunu'nda değişiklik yapılmasını istemişti.

Başak Medya Ajans

 

Etiketler :