Yazıcıoğlu'nun raporu gayri ciddi

Yazıcıoğlu'nun raporu gayri ciddi

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopterle ilgili açıklanan rapor BBP'yi tatmin etmedi. Savcılar göreve çağrıldı. Ve çok ağır iddialar ortaya atıldı. İşte ayrıntılar

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, "ELT cihazı yere sinyal verdi, sinyal uyduya ulaşmadı" yönündeki açıklamaları "gayri ciddi" bulduklarını belirterek, "Bu iddialar bilgisizlikten ve tecrübesizlikten kaynaklanmıyorsa bu işte kasıt ve karartma var demektir. Bu sebeple Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz" dedi.

RAPOR BBP'Yİ TATMİN ETMEDİ

 

Şanverdi, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığının hazırladığı raporda, kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığının belirtildiğini hatırlatarak, rapordaki bilgi ve bulguların kendilerini tatmin etmediğini belirtti.

Ulaştırma Bakanlığının raporundaki "pilot meteorolojik bilgileri cep telefonuyla almaya çalışırken dikkati dağıldı ve dağa çarptı" görüşünün, "ilmi ve bilimsel gerçeklerden yoksun, spekülasyondan ibaret" olduğunu savunan Şanverdi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

MADEM SİNYAL GELDİ ENKAZA NİYE ULAŞAMADINIZ?

 

"Bugüne kadar yaptığı açıklamalarla kamuoyunu aydınlatmak bir yana daha fazla spekülasyonlara sebebiyet veren Ulaştırma Bakanlığının bu açıklaması da gerçekleri açıklamaktan ziyade kamuoyundaki bilgi kirliliğine katkıda bulunacaktır. Helikopterde bulunduğu iddia edilen ELT cihazının çalıştığını ve 120 saat boyunca sinyal verdiğini söyleyenler, o halde enkaza neden ulaşılamadığını da izah etmelidirler.

SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİLER

 

Devletin resmi kayıtları düşen helikopterde söz konusu ELT cihazının olmadığını söylemektedir. Devletin kayıtlarında bulunmayan bir aletin çalışıp çalışmadığını raporuna mesnet yapan Ulaştırma Bakanlığını ciddiyete davet ediyoruz. Bakanlık, neyi ispatlamaya ya da neyi kamufle etmeye çalışmaktadır. 'ELT cihazı yere sinyal verdi, sinyal uyduya ulaşmadı' gibi gayri ciddi iddialar bilgisizlikten ve tecrübesizlikten kaynaklanmıyorsa bu işte kasıt ve karartma var demektir. Bu sebeple Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz."

BBP'nin, yabancı uzmanlara bir rapor hazırlattığını bildiren Şanverdi, Ulaştırma Bakanlığının raporuna güvenmediklerini, bağımsız ve bağlantısız uzmanların hazırlayacağı raporu esas alarak kamuoyuna duyuracaklarını kaydetti.

Etiketler :