YECDER'den “Cami Merkezli Din Eğitimi"

YECDER'den “Cami Merkezli Din Eğitimi"

Sancaktepe Sarıgazi Yunus Emre Camii Derneği YECDER, 9 Nisan Cumartesi günü, büyük bir organizasyona imza attı.

Sancaktepe Sarıgazi Yunus Emre Camii Derneği YECDER, 9 Nisan Cumartesi günü, büyük bir organizasyona imza attı. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Cami Merkezli Din Eğitimi" konulu II. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu, büyük bir katılımla gerçekleştirildi ve büyük bir beğeni ve takdirle karşılandı.

II. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumuna Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Doğan, Selçuk Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ali Akpınar, İstanbul Müftü Yardımcıları İrfan Üstündağ ve Kadriye Avcı Erdemli, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe İlçe Müftü Vekili Ali Arıcan ve komşu ilçe müftüleri, birçok il ve ilçe müftüsü, Cami Görevlileri, Vaizler, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Ülkemizin her yanından pek çok Gönüllü Din Eğitimcisi, tebliğci, dinleyici, konuşmacı ve misafir olarak katıldı.

Din Görevlileri, Sempozyumda, bilgi, beceri, tecrübe ve uygulamalarını anlatma, paylaşma imkânı elde etti. Cami Merkezli Din Eğitimi adlı Açılış Panelinin ardından; Üç Salonda, İyi Örnekler, Din Hizmetlerinde Verimlilik, Kur’an Kurslarında Kalite Ve Rehberlik, Yaşam Merkezli Cami Modeli, Etkili Din Görevlisi, 1400.Yılında Kur’an Hizmetleri isimli oturumlar yapıldı. Oturumlarda tebliğlerin ardından, ele alınan konuların müzakereleri de gerçekleştirildi.

Sempozyumda güncel problemlere de değinilen bildirilerde, pek çok çözüm önerileri de tebliğciler tarafından dile getirildi. Mardin Kızıltepe’den Sempozyuma katılan Cami İmam Hatibi Mus’ab Baran, “Güneydoğu’da Etkili Ve Verimli Din Hizmetleri”  adlı tebliğ sunumunda, bölgedeki birçok sorunu dile getirdi ve çözüm önerilerini sıraladı. Terör, kan davaları, Töre Cinayetleri, Ağalık, Dil Sorunu, Mezhep Farklılıkları ve Dini Eğitim Alanları ile ilgili birçok soruna çözüm önerileriyle ışık tuttu ve diğer tebliğcilerle birlikte büyük beğeni topladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’ın, Caminin İhyası, Din Görevlisi Algısının yeniden İnşası adlı etkileyici panel sunumunun ardından,  DİB Cami Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Doğan, Cami Merkezli Eğitimde Profesyonellik ve Kurumsallaşma konusunu ele aldı. Prof. Dr. Ali Akpınar ise Cami Merkezli Din Eğitiminde Vaaz ve Önemini dile getirdi.

Camiye Mahallenin Sosyalitesinde Yer Edindirmek” konulu tebliği ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Tekin, Yaşam Merkezli Cami Modelinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Kadıköy’den Levent Üçkan, Şırnak İlahiyat Fakültesi’nden Yrd.Doç Dr. Şaban Karasakal, Bursa’dan Özgür Erakkuş, Kayseri İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, Edirne İl Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, Onsekiz Mart İlahiyat Fakültesi’nden Abdullah Emin Çimen, İstanbul’dan İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Nazif Yılmaz, Sempozyumu renklendirdi. İstanbul’dan İbrahim Tunç ve Mikail Miral da, kolay Kur’an Öğrenme ve Öğretme Yöntemlerini anlatan poster sunumları gerçekleştirdiler.

Sempozyumda Bayan Tebliğcilerin sunumları da birbirinden ilgi çekici ve faydalıydı. Kadıköy’den Vaize Zeynep Ayhün Özbek, Çanakkale’den Din Hizmetleri Uzmanı H.Vicdan Tekin, Ankara’dan Vaize Sedide Akbulut, Güngören’den Vâize Nimet Yılmaz, Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Sağlam, Ümraniye’den Kuran Kursu Öğreticisi Vesile Şağban, etkili konu ve sunumlarıyla göz doldurdu.

YECDER Yetkilileri, çalışmalarının artarak devam edeceğini ve ülkemizin maddi ve manevi imarı yönünde kendilerine düşen görevi hakkıyla yerine getireceklerini bildirdiler. Sempozyum bildirilerinin, I.Sempozyumda olduğu gibi kitaplaşacağını, video ve sunumlarının da www.yecder.org adresinde yayınlanacağını duyurarak, Sempozyuma destek veren, katkısı olan ve katılan herkese teşekkürlerini bildirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.