Yemek var ama baba yok

Yemek var ama baba yok

Silvan'da akşam eve dönüşte eşinin "yemek yapacak bir şey yok" sözü üzerine intihar eden 4 çocuk babası Hacı Örüç'ün ailesine belediye ile mahalleli gıda ve para yardımında bulundu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 4 gün önce akşam eve dönüşünde eşi Hediye Örüç'ün ''Yemek yapacak bir şey yoktu, bu nedenle yemek yok' sözleri üzerine bunalıma girerek evinde kendini asan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Hacı Örüç'ün Bağlar Mahallesi'ndeki evini ziyaret eden Belediye Başkanı Fadıl Erdede, aileye gıda yardımında bulundu. Mahalle sakinleri de aralarında topladıkları gıda malzemesi ile bin 500 lirayı Hediye Örüç'e teslim etti.

"SEN İNTİHAR ETME BEN EDERİM"

Hediye Örüç, ziyarette eşi ve kendisinin yoksulluk nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Bir hafta önce tartışırken yaşanan sıkıntılardan kurtulmak için intihar edeceğimi söyledim. o da bana (Sen etme ben ederim. Sen çocuklara bakarsın. Ben bakamam) demişti. Son bir yıldır yoksulluk nedeniyle büyük zorluk içerisindeydik. Oturduğumuz eve aylık 100 lira kira ödüyorduk. Kirayı ödeyemediğimiz günler oluyordu. Komşuların desteğiyle yaşamımızı sürdürüyorduk. Hem işsiz de hem de sık sık hastalanıyordu. 3 kere burnundan ameliyat olmuştu. O da öldü. Ben bu çocuklara nasıl bakacağım.''

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede ise ilçede yoksulluk içerisinde yaşayan aile sayısının çokluğuna dikkat çekerek, ''Vatandaşlarımızın çoğu Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfından yardım almaya çalışıyor. Silvan'da sefalet içerisinde yaşayan binlerce kişi var'' diye konuştu.

Etiketler :