Yemen'de En büyük Cuma gösterisi

Yemen'de En büyük Cuma gösterisi

Yemen'de onbinlerce kişi, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifası talebiyle gösteri düzenledi. Bugüne kadar yapılan en büyük gösteride güvenlik güçleri eylemcilere ateş açtı. 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

 

Gösterilerin başladığı ocak ayından bu yana en kalabalığı yapılan bugünkü protestoda, onbinlerce kişi Tahrir Meydanı'nı doldururken, Sana Üniversitesi etrafındaki sokaklar da insan seliyle kaplandı.

Reuters muhabirleri başkentteki protestocu sayısını 40 bin verirken, başkentin güneyindeki Taiz ve İbb'de de onbinlerin yürüdüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, ülkede yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açtığını söylediler.

Güneydeki liman kenti Aden'de de polisin gösteriyi dağıtmaya çalışırken güç kullandığı belirtildi. Görgü tanıkları, Devlet Başkanı Salih'in resimlerini yırtmaya çalışan göstericilere ateş açıldığını, biri ağır 6 kişinin yaralandığını söylediler.

Protestocular "geri dönüşsüz cuma" adını verdikleri bugünkü protestolarda, Salih'in verdiği yeni anayasa ve seçim reformu yapma sözüne pek itibar etmediklerini gösterdiler.

Bir gösterici, "Biz girişim istemiyoruz, kendisinin gitmesini istiyoruz" dedi. Bir aşiret mensubu da "Tüm aşiretler olarak burada bu adamların gitmesini istiyoruz. Onlardan bıktık" ifadesini kullandı.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir hükümet yetkilisi de "Kitle

Etiketler :