Yemen'de Islah partisinin 2 yöneticisine suikast

Yemen'de Islah partisinin 2 yöneticisine suikast

Yemen'in Aden vilayetinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Islah partisi yöneticilerinden Salih bin Halis el-Yafii ve partinin Şura Konseyi Üyesi Salih Ahmed el-Anhemi'nin, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

ADEN (AA) - Yemen'in Aden vilayetinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Islah partisi yöneticilerinden Salih bin Halis el-Yafii ve partinin Şura Konseyi Üyesi Salih Ahmed el-Anhemi'nin, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Partinin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yapılan açıklamada, "Partimiz yöneticilerinden Yargı Dairesi Başkanı Salih bin Halis el-Yafii, Mansura kentinde uğradığı hain suikast neticesinde şehit olmuştur." ifadesine yer verildi.

Görgü tanıkları, kimliği henüz belirlenemeyen motosikletli ve maskeli iki kişinin, bir postanenin önünde durduğu sırada Yafii'yi hedef alarak ateş açtığını ifade etti.

Tanıklar, saldırıda Yafii'nin hayatını kaybettiğini, yanında duran bir kişinin de yaralandığını ve Mansura kentindeki En-Nakib Hastanesine kaldırıldığını aktardı.

Bu arada Islah Partisi kaynakları, partinin Şura Konseyi Üyesi Anhemi'nin de Zemar ilinde aracında iken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.