Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Husiler, devrik Cumhurbaşkanı Salih'in partisini diyaloğa çağırdı

SANA (AA) - Yemen'de Husilerin, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'ni (GPC) diyaloğa çağırdığı bildirildi.

Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Salih'in "anlaşmazlıkların devam etmesi halinde aralarındaki iş birliğine son vermeye hazır olduğu" yönündeki sözlerini, El-Mesire Televizyonu'nda yayınlanan açıklamasında değerlendirdi.

Husi, "Husiler ile GPC arasında, bağımsız kişilerin katılacağı ve düşmandan başka kimseye fayda sağlamayan baskılardan uzak bir diyalog olsun." değerlendirmesinde bulundu.

GPC Başkan Yardımcısı Sadık Emin Ebu Ras ise partinin internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, Husiler arasında vatanperverler olduğu gibi ülkenin menfaatini istemeyenlerin de bulunduğunu belirtti ancak bunların kimliğiyle ilgili bilgi vermedi.

Salih daha önce yaptığı açıklamada, "Ne zarar görelim ne de zarar verelim ilkesi ile kanun ve yasalar çerçevesinde ülkenin idaresini birlikte yürütmemizi isterseniz bunu memnuniyetle karşılarız. Yönetimde tek başınıza olmak isterseniz de bizi haberdar edin, parti olarak çekiliriz. Böylece anlaşmazlık olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, dün yaptığı açıklamada, Salih ve partisini harekete ihanet etmekle suçlamıştı. Husilerin lideri, GHK'nin 35'inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle gelecek perşembe düzenlenmesi beklenen töreni "gerginliği tırmandırıcı" bir eylem olarak nitelendirmiş ve yandaşlarını 24 Ağustos'ta başkent Sana'nın 4 noktasında gösteri düzenlemeye çağırmıştı.



 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.